TØNSBERG: – Er det en i ditt lag eller forening som dere setter ekstra stor pris på? En som alltid sørger for at banen er i god stand, en som baker kake til trening eller øving, en som alltid gir en ekstra klapp på skulderen eller møter som trener i øsende regn? Kanskje han eller henne bør få litt ekstra ros for arbeidet som legges ned?

Styreleder Charlotte Svensen i organisasjonen RAUS og daglig leder Cecilie Bækken Sørumshagen i Tønsberg Sentrum ber om hjelp til å finne kandidater til den aller første RAUS-prisen.

Ikke bare idrett

Prisen skal deles ut under Torvlekene lørdag 31. oktober – og vil også få oppmerksomhet under idrettsgallaen på Oseberg kulturhus senere samme dag.

– Prisvinneren får – foruten heder og ære – en pengepremie som skal gå tilbake til den barne- og ungdomsaktiviteten de legger ned så mye tid på, sier Charlotte Svensen.

RAUS-prisen skal gå til en ekte ildsjel, som for eksempel en trener eller instruktør, tillitsvalgt, leder, arrangementsansvarlig eller andre som står på og gir av sin tid og sitt engasjement for barn og ungdom i distriktet.

– Og det trenger slett ikke være en ildsjel fra idretten. Vi ønsker nominasjoner innen alt frivillig arbeid for barn og unge i Tønsberg-distriktet, sier Charlotte Svensen og Cecilie Bækken Sørumshagen.

Slik nominerer du

– Hvordan nominerer man kandidater?

– Da går du inn på hjemmesiden til Tønsberg Sentrum: tbgsentrum.no. Der ligger det et skjema du enkelt fyller ut. Husk å skrive en begrunnelse for hvorfor akkurat den personen du nominerer fortjener prisen, sier Svensen og Sørumshagen.

Juryen som til slutt plukker ut en vinner består av styret i RAUS. Fristen for å melde på kandidater er 15. oktober.

Her kan du nominere kandidater!

Torvlekene tar form

RAUS-prisen er et av høydepunktene under torvlekene lørdag 31. oktober. Det er tredje gang at barn og unge får muligheten til å prøve ut ulike idrettsaktiviteter midt i sentrum. Helt gratis.

– 17 ulike aktiviteter har allerede meldt sin ankomst. Det kommer til å vrimle av aktivitet på Torvet, i Storgaten og i Øvre Langgate.

Fotball, friidrett, ishockey, fekting, rugby, dykking, seiling, orientering, jiu-jitsu, taekwondo, innebandy, vektløfting og dans er noen av aktiviteten du kan prøve deg på. Arrangementet henvender seg til barn i alderen 3–12 år, men er åpent for alle.

– Alle barna vil få utdelt startkort som de får kryss på når de har vært på ulike stasjoner. Når de har vært på minimum fem stasjoner, får de premie, sier Svensen og Sørumshagen.

Under torvlekene vil en DJ skape godstemning, mens Petter Furuseth skal være konferansier.