Nedrykk, tung økonomi og verken trener eller en langt på vei stor nok spillertropp har vært stikkordene nevnt i samme åndedrag som FK Tønsberg de siste månedene.

Oseberget supporterklubb har fulgt klubben tettest av alle siden oppstarten, men nå er det slutt. Supporterleder Thomas Hille er skuffet over den manglende dialogen mellom styret og folk rundt.

– Hva skal vi følge? Ingen av oss vet noen ting. Vi har ikke motivasjon slik som styret holder på nå, sier han til Tønsbergs Blad og bekrefter at alle supporterklubbens medlemmer er enige om å legge ned.

– Oseberget har ikke akkurat hatt et godt forhold til styret i utgangspunktet, og når de nå fryser ut absolutt alle i klubben ser vi ikke helt grunnen lenger, sier han og fortsetter.

– De må komme med en plan og akkurat nå har de ingenting. Jeg skjønner at de jobber med løsninger, men da må de informere de som følger klubben. Istedenfor er det total stillhet. Derfor ligger vi også Oseberget ned inntil vi eventuelt hører noe mer.

Taus om styremøte

FK Tønsberg hadde etter det Tønsbergs Blad kjenner til styremøte tirsdag, men nestleder Karsten Svendheim hadde ingen kommentar da han ble konfrontert med det. Han synes imidlertid det er synd at Oseberget ikke skal støtte laget på samme måte lenger.

– Dette er totalt ukjent for oss, men det vil være veldig, veldig synd hvis det stemmer, sier han og påpeker at klubben ønsker å ordne opp i forholdet med supporterklubben.

Hille sier han hadde ønsket større takknemlighet til supporterklubben. Terje Møyland og Jan Einar Skotte har blant annet fulgt laget i 66 strake bortekamper på kryss og tvers av hele landet.

– De blir rett og slett satt til side. Alle føler at de (styret) ikke vil ha oss, forteller han.

Hille holder likevel døra på gløtt for fortsatt Oseberget-eksistens. Men da må styret vise en annen holdning.

– Per nå er Oseberget lagt ned. Men hvis styret viser interesse for å ha oss med og viser litt vilje, så selvfølgelig ... men styret må vise at vi er verdt noe, sier han.

Kroken på døra?

Hille tror fort hele klubben kan følge i Osebergets fotspor.

– På grunn av all stillheten, føler jeg egentlig at klubben fort kan forsvinne siden det er total stopp på alt. Det er ikke snakk om ny trener eller nye spillere og det eneste jeg har skjønt er at de jobber med løsninger og da regner jeg med at det er på den økonomiske biten. Jeg personlig synes det er helt idiotisk om de fortsetter med den gamle bagasjen og det er bevist gang på gang at de ikke klarer å bli kvitt den. De har ikke nok inntekter på grunn av sponsormarkedet og da vil de garantert gå i minus igjen neste år.

Supporterlederen har fulgt klubben siden oppstarten i 2001. Nå tror han for første gang at det er over og ut for klubben.

– Ja, det er første gang jeg tror det er over. Det er ikke noe jeg ønsker, men vi må stikke fingeren i jorda og si at vi kanskje må avslutte dette prosjektet. Jeg vil ikke være negativ, men jeg synes det har gått over streken.