Dette sparket utløste et utrolig drama: - Tror knapt det de ser

STRAFFEDRAMA: Benjamin Stokke sklir i det han skal skyte straffesparket - en situasjon som både ga annullert mål og skade på Kristiansunds toppscorer.

STRAFFEDRAMA: Benjamin Stokke sklir i det han skal skyte straffesparket - en situasjon som både ga annullert mål og skade på Kristiansunds toppscorer. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kristiansund trodde de hadde utlignet mot Vålerenga da Benjamin Stokke satte ballen i mål på straffe. Så startet kaoset.

DEL

Vålerenga vant til slutt 1-0 i bortekampen mot Kristiansund mandag kveld, men det skjedde ikke uten dramatikk.

Rett etter at Sam Johnson hadde sendt osloklubben i ledelsen en halvtime før slutt, ble det usedvanlig kaotisk.

Vertene fikk straffespark, og tidligere FKT-spiller Benjamin Stokke, forrige sesongs toppscorer på Kristiansund, trodde han satte ballen i mål og utlignet.

– Tror knapt det de ser

Men dommer Tore Hansen la merke til at Stokke, som skled i tilløpet til straffesparket, var borti ballen med to berøringer før den passerte målstreken.

Derfor annullerte han scoringen, til Kristiansund-benkens store fortvilelse.

– De tror knapt det de ser, utbrøt Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Reprisene viste at avgjørelsen trolig er korrekt. Stokke var utvilsomt borti ballen to ganger i samme bevegelse da han tok straffesparket.

LES OGSÅ (+) Benny (27) og Stian (28) finner alltid sammen

Utvist etter kampslutt

For å gjøre ting verre: Stokke tråkket over i utførelsen av straffen og måtte byttes ut med skade.

– Utrolige scener, var dommen fra Eurosports Jonas Bergh-Johnsen.

Dermed kunne Vålerenga juble for tre relativt fortjente poeng i seriepremieren.

– Vi sto godt imot, og jeg synes vi fortjente seieren, sier VIF-trener Ronny Deila.

Etter kampslutt kokte det hos hjemmelagets spillere. Ifølge Eurosport ble Kristiansunds Aliou Coly utvist for tumulter etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret.

Kampen var lenge sjansefattig, men etter en halvtime var det Vålerenga som skapte den første skikkelige målsjansen. Magnus Lekven fikk ballen utenfor 16-meteren og dro seg fint inn i feltet, men Kristiansund fikk blokkert i siste liten.

Kort tid senere fikk forrige sesongs åpenbaring Torgil Gjertsen stå helt alene i feltet og motta ballen, men Kristiansund-profilen skjøt håpløst utenfor fra kloss hold. Der burde vertene tatt ledelsen.

– Dæven, det er dårlig. Herregud, sa en oppgitt Gjertsen om sin egen prestasjon da han ble intervjuet om kjempesjansen i pausen.

Han scoret åtte ganger forrige sesong og bidro sterkt til at Kristiansund beholdt plassen, stikk i strid med tipsene til de fleste eksperter.

Etter en kjedelig start på kampen, åpnet det seg mer opp utover i kampen, men det sto 0-0 da lagene gikk til garderobene halvveis.

– Det bærer preg av å være første kamp. Mye kriging og finspillet sitter ikke ennå, men sånn er det, sa Ivan Näsberg til Eurosport i pausen.

Første Sam Johnson-scoring

Etter en drøy time løsnet det for Oslo-klubben. To Kristiansund-spillere klønet det til på en dødball og klarerte rett i hverandre, og ballen falt ned hos Sam Johnson. Nykommeren takket og bukket og sendte VIF i ledelen med en flott avslutning.

Så trodde Vålerenga de rotet bort ledelsen da Amin Nouri lagde straffespark, men Benjamin Stokke klønet det til og endte opp med en annullert straffescoring.

Kampen hadde nerve til siste slutt, og i det 89. spilleminutt fikk Kristiansund frispark på 20 meter, og Jonas Rønningen bestemte seg for å lade kanonen. Han skjøt imidlertid gjennom muren og rett på keeper Adam Larsen Kwarasey.

Flere mål ble det heller ikke, og Ronny Deila og hans gutter kan reise hjem til Oslo med tre poeng i bagasjen.

Kristiansunds neste kamp spilles 17. mars, når Rosenborg venter på Lerkendal. Vålerenga møter Odd på Intility Arena dagen etter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags