Fredag ble det kjent at Benjamin Stokke er på vei til eliteserien og Kristiansund Ballklubb.

Spilleren selv bekrefter at han ønsker spille fotball på Nordmøre neste år.

Eneste forutsetning er at han består KBKs medisinske test og sportslig ledelse får styrets godkjenning til å hente inn en ny spiller.

Stokke kommer gratis til Nordmøre. Han har ett år igjen av kontrakten med Levanger, men avtalen med nordtrønderne er utformet slik at både spiller og klubb kan si opp avtaleforholdet.

– Jeg har informert Levanger om at jeg ønsker å spille i Kristiansund, sier Benjamin Stokke.

Han er enig med KBK om de personlige betingelse.

– Planen er å skrive under på en toårskontrakt, sier Benjamin Stokke til Tidens Krav.

Han reiser til Kristiansund mandag og blir da formelt presentert som KBK-spiller.

Med Stokke i troppen får den ferske eliteserieklubben andre ferdigheter i angrepsrekka enn det som er der fra før.

26-åringen fra Tønsberg, som spilte i FK Tønsberg, Sandefjord og Mjøndalen før han dro til Levanger i 2014, er en råsterk spiss som er god både med ball og god i boksen.

Taus Michelsen

I år har han scoret 14 mål og har også levert fra seg 10 målgivende pasninger. Han ble nylig kåret til årets spiller i Levanger av Trønder-Avisa.

– Jeg vet Kristiansund har fulgt meg en tid og hadde ikke signert for klubben hvis jeg ikke hadde tro på det de driver med, sier Stokke, som tidligere har spilt fotball sammen med Espen Næss Lund i FK Tønsberg.

Sistnevnte har ennå ikke skrevet ny avtale med KBK, men sportslig leder Kenneth André Leren sier det jobbes for å fullt for å sy sammen spillerstallen til neste år.

– Ingen av dem som har vært med i år har fått beskjed om at der uønsket, sier Leren på spørsmål om det er noe nytt med tanke på spillerne som står uten kontrakt etter utgangen av året.

I tillegg til Næss Lund, er det heller ikke skrevet avtaler med Pål Erik Ulvestad, Dan Peter Ulvestad, Tor Erik Torske, Alexander Hovdevik, Serigne Mor Mbaye, Andreas Rødsand og Sverre Økland.

– Det er mye som skal på plass. Både spillerstallen, trenerapparat, medisinsk apparat og øvrig støtteapparat skal ha avtaler. Det er nok å gjøre, sier Leren.

Trener Christian Michelsen ønsker ikke å uttale seg om Benjamin Stokke og hans kvaliteter før alle formaliteter er på plass.