Riise mot Ronny: Datoen for slaget om Tønsberg er klar

DUELL: Flint-trener John Arne Riise og FK Eik-trener Ronny Johnsen møtes 16. mai 2020. Det er klart etter at terminlisten ble offentliggjort fredag..

DUELL: Flint-trener John Arne Riise og FK Eik-trener Ronny Johnsen møtes 16. mai 2020. Det er klart etter at terminlisten ble offentliggjort fredag.. Foto:

På fotballens nasjonaldag neste år møtes Flint og FK Eik Tønsberg til duellen alle har lengtet etter.

DEL

Det ble klart da terminlistene for 3. divisjon ble offentliggjort klokken 13.00 fredag.

Kampoppsettet for 3. divisjon avdeling 2 viser at Tønsberg-fotballens mye omtalte duell mellom Ronny Johnsen (FK Eik) og John Arne Riise (Flint) er satt opp som 16. mai-kamp. Flint har fordel av hjemmebane på det som kalles fotballens nasjonaldag.

Returkampen på Tønsberg Gressbane spilles i tidsrommet 25. september - 1. oktober.

Ingen av Tønsberg-lagene fikk forøvrig hjemmekamp i serieåpningen 13. april (som er 2. påskedag):

  • FK Tønsberg serieåpner borte mot Halsen
  • Flint serieåpner borte mot Kråkerøy
  • Ørn serieåpner på sin side hjemme mot Sarpsborg 08 2

Se datoene for kampene til FK Eik Tønsberg og Flint nederst i denne saken!

– Blir en festdag!

– Dette var gøy, det blir en festdag! sier Espen Røkaas, sportslig leder i Flint når TB overbringer nyheten om 16. mai-kampen.

– Dette var topp. Det er en kamp det nok blir blest om også nasjonalt, siden Ronny (Johnsen ) og John Arne Riise er trenere, sier Christopher Barland, assistenttrener i FK Eik Tønsberg.

Han er ikke bitter for at kampen ikke går på Tønsberg Gressbane.

– Nei, Flint har vist at de kan arrangere store kamper før. Ikke minst husker vi stemningen fra seriefinalen mellom Flint og Eik i 2018. Fordelen er jo at hvis det kommer tusen tilskuere på Flintbanen, så ser det helt fullstappet ut, sier Barland.

Espen Røkaas er enig i at Flintbanen fungerer fint for storoppgjør som dette, selv om klubben ikke benytter hovedbanen på grunn av problemer med dårlig kunstgress.

– Det pågår et arbeid for å skifte ut underlaget på hovedbanen, men det blir ikke klart til 16. mai. Men det er ikke noe problem å arrangere store kamper på treningsbanen vår. Det har både kampene mot Eik og mot Strømsgodset i cupen vist, sier Røkaas.

Uheldige kampkollisjoner

Forøvrig er det verdt å merke seg at fotballforbundet har valgt å gi Flint og FK Eik Tønsberg hjemme- og bortekamper samtidig i brorparten av serierundene. Det betyr blant annet at de to Tønsberg-klubbene skal spille 20 av 26 hjemmekamper på samme dag.

Det får Espen Røkaas i Flint til å reagere:

– Det er uheldig, for det taper begge klubber på. Flere er interesserte i å se både Flint og FK Eik, og vi kan i verste fall miste flere hundre tilskuere ved kampkollisjon, sier Røkaas.

Kampdatoene er ikke endelig spikret, da klubbene skal komme sammen over nyttår for å fastsette det endelige oppsettet. Blant annet vil annetlagene i divisjonen gjerne spiller på mandager eller tirsdager.

– Og så bør vi Flint og FK Eik Tønsberg snakke sammen og unngå at vi legger hjemmekampene på samme tidspunkt. Vi er jo interessert i at flest mulig kommer på kamp, sier Barland.

Her kan du se hele oppsettet (ekstern lenke)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags