– Er rosa fotballsko innafor? Hør TB-sportens nye podkast

Sending pågår! Innspillingen av TB-sportens aller første podkast ble foretatt i redaksjonslokalene denne uken. Programleder Truls Lian (t.h.) prøver etter beste evne å holde styr på samtalen mellom Arne Lysne (fra venstre), Henrik Ogann og Reidar Lindqvist. Foto: Per Gilding

Sending pågår! Innspillingen av TB-sportens aller første podkast ble foretatt i redaksjonslokalene denne uken. Programleder Truls Lian (t.h.) prøver etter beste evne å holde styr på samtalen mellom Arne Lysne (fra venstre), Henrik Ogann og Reidar Lindqvist. Foto: Per Gilding Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lokalfotballen er breddfull av engasjement, historier og skrøner. Nå løfter Tønsbergs Blad hverdagsheltene fram fra kjellerdivisjonene. Hør TB-sportens podkast!

DEL

Er Fredrik Fevang fra Arnadal tidenes målscorer i lokalfotballen?

Hva skjedde egentlig, da TFK bommet på tre straffer i forrige uke?

Hvem var heitest – og teitest – i uken som gikk?

Og er rosa fotballsko egentlig innafor for voksne menn?

Historisk

Disse spørsmålene – og flere til – blir besvart i første episode av TB-sportens flunkende nye tilbud til alle som er glad i fotball på grasrota.

ENGASJEMENT: Tømmerholt viste ekte glede da de rykket opp fra 7. divisjon i fjor høst. FOTO: VEGAR VATN

ENGASJEMENT: Tømmerholt viste ekte glede da de rykket opp fra 7. divisjon i fjor høst. FOTO: VEGAR VATN

For første gang i Tønsbergs Blads 147-årige historie lanserer vi i dag en podkast. Den skal handle om fotball. Først og fremst om lokale lag og spillere. Og gjerne om de som ellers ikke stjeler overskriftene.

– Fotball er verdens mest populære idrett, og det gjelder også i høyeste grad lokalt. Vi håper og tror det er interesse for vårt nye tilbud. Podkasten vil ta opp fotball på en måte du ikke finner andre steder enn hos Tønsbergs Blad, sier nyhetsredaktør Erik Wold Aunemo i Tønsbergs Blad.

Bred fotballdekning

TB-sporten har alltid tatt leken rundt lærkula på alvor. Selv om ikke vi har noe lag i toppen av norsk fotball, er engasjementet og bredden i lokalfotballen på øverste hylle.

Det gir seg også utslag i vår redaksjonelle dekning:

* Før seriestart har vi publisert forhåndssaker om alle divisjoner

* Vi har tippet utfallet av tabellene fra eliteserien til 8. divisjon.

* Daglig oppdaterer vi vår nettside med saker og referater fra de lokale kampene.

* Ukentlig kårer vi «ukens lag» og «rundens spiller».

* I år kan du også se FK Tønsbergs kamper direkte på vår nettside tb.no.

* Og nå følger vi opp med en egen podkast om lokalfotball og de lavere divisjoner.

Hva er podkast?

For deg som allerede har mistet tråden i denne saken:

En podkast er et slags radioprogram som lytterne kan laste ned fra internett. Du kan enten laste ned hver enkelt episode eller alle episodene til PC, smarttelefon eller nettbrett, eller spille dem av direkte i nettleseren (strømming/streaming).

Gjest i studio

Det er Truls Lian, Reidar Lindqvist og Henrik Ogann som skal sørge for å holde deg oppdatert om hva som rører seg i de lavere divisjoner. Lian er programleder, med Lindqvist og Ogann som faste paneldeltakere. De tre er alle aktive og engasjerte i lokalfotballen.

Svart-hvitt: Er dette eneste akseptable farge på fotballsko? FOTO: NTB scanpix

Svart-hvitt: Er dette eneste akseptable farge på fotballsko? FOTO: NTB scanpix

– Podkasten vil først og fremst handle om lokale spillere og lag. Hvert program vil ha en gjest, og vi skal diskutere viktige hendelser fra serierunden. Det blir en god blanding av seriøse diskusjoner og sleivspark fra panelet, sier Lian.

I første episode tar panelet blant annet opp Arnadal-spiss Fredrik Fevangs 500. mål i karrieren, Tønsberg FKs tre misbrukte straffespark i serieåpningen – og kjører en frisk debatt om svarte kontra fargerike fotballsko.

Arne Lysne er fotballpodkastens aller første gjest. Han har lang fartstid fra sportsjournalistikken – og har fulgt lokalfotballen tett i en årrekke.

Prateprogrammet vil publiseres på nettsiden vår – tb.no. Planen å lage to episoder hver måned så lenge fotballsesongen varer.

– Vi vil gjerne ha tips og innspill til ting vi kan ta opp – og potensielle gjester. Send oss gjerne tips på sport@tb.no, sier Lian.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags