Håper alle gutta støtter Hope

ALLE GUTTA er med: Mads Hansen (til venstre), Kingsley Ndidi Olie, Bjørn Druglimo og trener Vegard Hansen vil hjelpe Hope og de andre barna på barnehjemmet i Nigeria. Foto: Tore Shetelig/Drammens Tidende

ALLE GUTTA er med: Mads Hansen (til venstre), Kingsley Ndidi Olie, Bjørn Druglimo og trener Vegard Hansen vil hjelpe Hope og de andre barna på barnehjemmet i Nigeria. Foto: Tore Shetelig/Drammens Tidende

Artikkelen er over 3 år gammel

En hjerteskjærende video av en liten nigeriansk gutt fikk Bjørn Druglimo fra Eik til å sparke i gang en landsomfattende innsamlingsaksjon med Mjøndalen-gutta på laget.

DEL

– I første omgang har jeg utfordret alle eliteserielagene i Norge til å donere tre drakter i størrelsen 6 til 18 år. Draktene skal ikke auksjoneres bort, men sendes til Nigeria via den danske hjelpeorganisasjonen DiNNødhjælp. De skal brukes av barna på barnehjemmet i Nigeria, sier Bjørn Druglimo, småbarnsfar og politimann fra Eik.

Mjøndalen nølte ikke

Mandag var det kick-off for innsamlingsaksjonen. På Nedre Eiker møtte Bjørn Druglimo flere av profilene fra Mjøndalen med Vegard Hansen og Mads Hansen i spissen. Sammen sparket de i gang hjelpeaksjonen som skal spre glede til barna på barnehjemmet.

Og Druglimo legger ikke skjul på at han er stolt over å få Mjøndalen-gutta med på laget. De er for tiden høyaktuelle med TV2-serien «Alle gutta».

– Jeg fikk sansen for Mjøndalen da de spilte i eliteserien i fjor. Og etter å ha fulgt med på serien «Alle gutta», har jeg fått enda mer sans for dem – og ikke minst trener Vegard Hansen. Da jeg tok kontakt med Vegard, gikk det ikke lang tid før de sa: «Vi er med!».

– Ubeskrivelig vondt

Bakgrunnen for Bjørn Druglimos aksjon er en video som viser en liten gutt – ikke mer enn to-tre år gammel – som er blitt utstøtt av landsbyen sin i Nigeria, fordi lokalbefolkningen mener han er forhekset.

Utsultet, avmagret, syk av tyfus og malaria blir det vesle barnet – som går under navnet Hope – hundset, ledd av og overlatt helt til seg selv for å dø.

Det var Anja Ringgren Lovén, direktør i danske DINNødhjælp, som reddet Hope og fikk ham på sykehus. Sammen med sin nigerianske kjæreste driver hun et barnehjem i Nigeria.

– Bildene og videoen av Hope, og hans møte med redningskvinnen traff meg rett i hjertet, og jeg ble rett og slett veldig lei meg over at et lite barn skal måtte oppleve noe så ubeskrivelig vondt i livet sitt.

– Jeg syns denne sterke videoen om Hope viser med all tydelighet at verden trenger mer medmenneskelighet, varme og omsorg. Og det er noe vi alle trenger å bli minnet på i disse dager, sier Druglimo.

Verdensspråket fotball

Først skrev han et innlegg som ble publisert på tb.no, før han tenkte at han måtte gjøre noe mer for barna. Bjørn Druglimo er selv medlem av Eik IF – og fotballinteressert. Det var utslagsgivende for aksjonen han nå har satt i gang.

LES OGSÅ: Bildet av det forlatte barnet traff politibetjent Bjørn Druglimo midt i magen

– Fotball er et spill som fenger alle, enten du er fra Tønsberg, Trøndelag eller Nigeria. Jeg ønsket å gjøre noe positivt for Hope og de andre barna på barnehjemmet.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var ikke i tvil da han ble spurt om de ville være med på aksjonen.

– Det var hyggelig å bli spurt om å være med. Saken med Hope er hjerteskjærende. At små barn blir behandlet på en slik umenneskelig måte, er bare grusomt, sier Vegard Hansen.

Han understreker at det er hjelpearbeiderne i de ulike organisasjonene som er de virkelige heltene.

– Vår støtte er bare symbolsk, men vi håper vårt lille bidrag kan spre glede for barn i samme situasjon som Hope.

Utfordrer Vestfold-klubber

Bjørn Druglimo har vært i kontakt med mange eliteserielag og utfordret dem til å gi tre drakter til aksjonen. Han håper at lagene i Vestfold også blir med på dugnaden.

Den profilerte MIF-spilleren Mads Hansen er også svært grepet av historien til Hope, som nå befinner seg på sykehus – før han skal på barnehjem.

– Jeg utfordrer alle eliteseriespillere, som jo tjener vesentlig bedre enn oss i 1. divisjon, til å gi 1.000 kroner til barnehjemmet i Nigeria, sier Mads Hansen til Drammens Tidende.

PS! Mjøndalen nøyde seg ikke med å sende bare tre drakter til barnehjemmet i Nigeria. Klubben ga Bjørn Druglimo hele 118 små drakter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags