Det er få forunt å gå til topps i kjempeturneringen i Hjørring. Det fikk våre lokale helter merke fredag. En etter en falt Barkåker, Eik, Nøtterøy og Flint ifra utover dagen.

Fire lag spilte seg helt fram til kvartfinalen i A-sluttspillet før det ble stopp.

To Flint-lag videre

Flint fikk både sitt jenter 13-lag og gutter 14-lag helt til kvartfinalen.

Gutter 14-laget slo Skibsby-Højene 2–0 i åttedelsfinalen, der begge målene kom før pause. Men mot Fana ble det for tøft i kvarten. Kristian Rinaldo Pedersens gutter tapte til slutt 0-2 for bergenserne, men kunne likevel være stolte av en flott turneringsinnsats.

Også Flint jenter 13 kunne slå seg selv på skulderen over prestasjonen. Kvartfinaleplass lar seg uansett høre i Dana Cup. Fredag formiddag møtte de Kolbotn. Der måtte Flint tåle et 1-3-tap.

– Engelsk stil

Nøtterøy spilte seg også helt til kvartfinalen med sitt gutter 13-lag.

– Vi kom overraskende langt. Det dreier seg mye om tæl og vilje. Fotballen vi spiller har et innslag av god, gammel engelsk stil, sier Bjørn Even Sørhaug som trener laget sammen med Petter Høyer.

Mot Start i kvartfinalen ble det derimot stopp. I en jevnspilt kamp ble sørlendingene ble for sterke og vant 4-1, men rapportene forteller at Nøtterøy fort kunne tatt ledelsen i starten av kampen.

Barkåkers gutter 14-lag spilte under Morten Kihles ledelse seg fram til åttedelsfinale. Der møtte de HamKam fredag formiddag. Kampen endte med en knepet 0-1-tap, men uansett strålende innsats av den vesle klubben. Motstanderen har spillere fra hele regionen, og benyttet seg av anledningen til å stille med tre overårige spillere, mens Barkåker spilte med seks underårige spillere i hele turneringen.

- Kanoninnsats av Barkåker-gutta, sier trener Morten Kihle.

Eik-exit

Eiks gutter 16-lag feide unna all motstand på veien mot A-sluttspillet. Under Tor Thodesens ledelse sto Eik med bare seire og uten baklengsmål før det grytidlige møtet med HamKam fredag morgen. Det endte til slutt med 1-2-tap – og dermed klarte ikke Eik-gjengen å gjenta bragden fra 2001.

Re FK kom til 16-delsfinalen med sitt gutter 14-lag, men måtte gi tapt for brasilianske Pequeninos do Jockey torsdag kveld.

For Teies G12 og G16 endte ferden i 32-delsfinalene.

Kampene fredag

Her er fredagens A-sluttspillkamper med våre lag:

G16: Åttedelsfinale: Eik – HamKam 1–2

G14: Åttedelsfinale: Barkåker – HamKam 0–1

G14: Åttedelsfinale: Flint – Skibsby-Højene 2–0

J14: Kvartfinale: Flint – Kolbotn 1–3

G13: Kvartfinale: Nøtterøy – Start 1–4

G14: Kvartfinale: Flint – Fana 0–2