Gå til sidens hovedinnhold

Det røde kortet «alle» snakket om på Eikbanen: – En skandale

Artikkelen er over 2 år gammel

Eik tok en komfortabel 5-0-seier mot Husøy hjemme mandag, men det store samtaleemnet etter kampen var det svært omstridte røde kortet Johan Gulliksen pådro seg i sluttminuttene.

Eik gikk mot en perfekt kveld med 5-0-seier over Husøy. Så pådro Johan Gulliksen, lagets kanskje viktigste spiller, seg direkte rødt kort.

Gulliksen fikk ballen for langt foran seg i sluttminuttene og kom med en ettersleng da han sparket på Christian Østli som vant ballen i situasjonen.

Eiks viktige spiss, som hadde scoret to mål tidligere i kampen, ruslet tilbake for å forsvare frisparket, men måtte tusle i garderoben da dommer Adel Kulanic dro opp det røde kortet til stor overraskelse fra samtlige fremmøtte på Eik.

SE SITUASJONEN HER OG BEDØM SELV!

Reaksjonene var mange på Johan Gulliksen direkte røde kort.

 

– Dommeren sier at han sparker ham ned, men jeg kan ikke uttale meg om det, er Eik-trener Fredrik Pursers første reaksjon til Tønsbergs Blad etter kampen før han omtaler situasjonen som en "professional foul".

- Jeg tenker at det er frustrasjon. Han mister ballen, tar mannen og kan godt få et gult kort, men han sparker jo ikke ned en spiller. Det er jo bare en god, gammeldags hekting.

Karantene

Nå må Gulliksen etter alle solemerker belage seg på minst to kampers karantene. Det er dårlig nytt for Purser som allerede har spissen Jonas Johansen ute med skade.

- Det kan få fatale følger. Jeg regner med det blir et pent antall kamper, sier Purser som legger til at Eik kommer til å skrive en rapport på hvordan de tolker situasjonen.

Før utvisningen hadde Eik til tider kjørt over Husøy. Gjestene, som slet med flere tunge fravær, hang ikke sammen før pause og gikk i garderoben på 0-4 etter to mål fra både Gulliksen og Nuredin Syla.

Christian Østlis lag hevet seg etter pause, men måtte kapitulere da Jesper Horsinek økte til 5-0 like før slutt. Det gikk mot en nærmest prikkfri Eik-kveld da Gulliksen måtte spasere av banen.

- Jeg synes det er en skandale å gjøre det. Vi har vært snille med dommerne på mye, men jeg synes det er bittert. Nå mister han (Gulliksen) kamper fordi dommeren gjør en feil han aldri kommer til å gå tilbake på. Det er først og fremst kjipt for Johan, sier Purser som påpeker at Husøy spilte tøft, men fair i kampen mandag.

- Det setter en demper for oss. Hadde det vært Johans feil hadde jeg akseptert det, men her mener vi oppriktig at det ikke er noe rødt kort.

Under kan du se høydepunktene fra kampen:

Her er høydepunktene fra kampen mellom Eik og Husøy

(Hele kampen ser du i bunnen av saken)

Øvrig lokalfotball:

Det er ikke kun på Eik det ble spilt lokalfotball denne mandagen. Her følger oppsummering av de øvrige lokale lagene:

4. divisjon kvinner

Hvittingfoss/Svarstad/Hof – Barkåker 3-5 (2-3)

Kalddusj for de seiersvante BIF-damene da hjemmelaget tok ledelsen. En god periode midtveis i omgangen snudde bortelaget kampen. Wanja Kyle 2, Nina Undrum, Karoline og Karine Heum sørget for scoringene. Spissparet Kyle og Undrum var en konstant trussel på topp.

6. divisjon

TFK 2 – Kvelde 9-1 (3-1)

Endelig var båtsesongen i gang for alltid solbrune Reidar Lindqvist. Lysluggen scoret fem ganger hvorav flere var av den vakre sorten. Stian Nikodemussen scoret fra indirekte frispark rett i krysset, og Fredrik Hauge scoret sitt første for sin nye klubb. Zirek Suleyman og Gaute Stjernelund sørget for de to siste. Suleyman best av mange gode med familien på tribunen.

7. divisjon

Falk 2 – Tjøme 3-0 (1-0)

Tjøme kom raskt ned på jorda igjen etter poenget i øyoppgjøret forrige uke. Ingenting stemte hverken defensivt eller offensivt for bortelaget. Samer Hilima var en av få som fikk godkjent.

Larvik Turn 2 – Nøtterøy 2-2 (0-0)

Hjemmelaget hadde overtaket i første omgang uten uttelling. De scoret to mål av den heldige sorten tidlig i andre omgang. Resten av omgangen var et eneste langt angrep fra gjestene. Sander Jacobsen og Lukas Dalhaug var de to som traff mellom stengene i en kamp gjestene burde ha vunnet. Henrik Høyer løp for to på midten og fikk en ekstra kopp saft etter kampslutt.

8. divisjon

Flint 3 – Fram 3 2-1 (1-1)

Spennende kamp mellom to storheter. Fram tok ledelsen etter ti minutter og dominerte kampen fullstendig. Ut av ingenting utlignet Amund Røraas midtveis i omgangen. Kloke ord fra Stian Jahnsen sendte en heltent gjeng ut på Løveid de siste 45 minuttene. Morten Rindal var arkitekten bak vinnermålet som Røraas satte sikkert i mål. Bent Halvorsen og Thomas Gaarden gode for et hardtkjempende Flint-lag.

Flint 4 – Vear 1-2 (0-2)

Vear med tolv poeng av tolv mulige og drømmen om opprykk er en realitet. Mats Kneppen hevdet han var sist på ballen da Vear tok ledelsen ala Harry Kane mot Stoke. Tobias Larsen doblet ledelsen etter en dødball fra kloss hold. En god Simen Snekkerhaugen var i det umulige hjørnet og reddet alt som kom fra vertene inntil han måtte hente en ball ut av nettet åtte minutter på overtid.

Sem – Fevang 2 2-0 (0-0)

Jubelen stod i taket da Sem hadde sikret seg årets første trepoenger. De fikk to scoringer annullert før hvilen. Etter hvilen avgjorde Kjetil Gundersen kampen med to iskalde avslutninger alene med keeper. Midtstopper Jens Baksaas og keeper Michael Christoffersen feilfrie bakover for hjemmelaget.

Kommentarer til denne saken