Inviterer byens fotballbarn på gratis «taco-vorspiel» i storstua

HER OG DER: Tor Thodesen er denne uka på treningsoppdrag i Nigeria, men sparker i gang "taco-vorspiel" i Fix Arena. Snart drar han til Finland for å bli hovedtrener for IFK Helsingfors.

HER OG DER: Tor Thodesen er denne uka på treningsoppdrag i Nigeria, men sparker i gang "taco-vorspiel" i Fix Arena. Snart drar han til Finland for å bli hovedtrener for IFK Helsingfors. Foto:

Fredag ønskes byens fotballbarn velkommen til «taco-vorspiel» i Fix Arena. Det er Eik IF som spanderer.

DEL

– Dette er et lavterskeltilbud til barn mellom sju og 12 år, som nå får mulighet til å spille fotball i «storstua», skriver sportslig leder i Eik Tønsberg, Tor Thodesen, i en SMS til Tønsbergs Blad.

Ta med egen ball

Han forklarer at arrangementet er døpt «taco-vorspiel» av den enkle grunn at det foregår på fredag kveld. Det serveres ingen taco, men det er gratis å delta. Det er ikke noe krav om at man spiller i Eik, men det er lurt å ta med egen ball.

– Hvorfor et slikt tilbud?

– Vi har utfordringer på treningsfasiliteter på vinterstid, med press på banetid ute og mange barn i gymsaler inne. Derfor er det et stort behov for mer trening og bedre fasiliteter for de minste. Det ønsker vi å gjøre noe med, svarer Thodesen.

(Saken fortsetter under bildet)

FULL HALL: Eik IF håper det vil myldre av unger i fotballhallen på fredager i vinter.

FULL HALL: Eik IF håper det vil myldre av unger i fotballhallen på fredager i vinter. Foto:

Eik spanderer

– Hvem betaler dette?

– Eik betaler hall-leie, samt at instruktørene godtgjøres litt. Det er gratis deltakelse, og ikke krav til at man spiller i Eik, ifølge Tor Thodesen.

Han leder fredagskveldenes trenerkorps, bestående av Eiks egne unge grasrottrenere – de fleste av dem også elever fra Thodesen på Toppidrett, Re.

LES OGSÅ: Adrian (30) fortsetter i sort og hvitt, fortsetter i fjerdedivisjon

Thodesen selv blir ikke med på åpningskvelden førstkommende fredag. Han er opptatt med «Global Scouting Event» i Nigeria, der han leder laget til en venn som eier en fotballklubb der – et korttidsoppdrag før Thodesen reiser til Helsinfors, Finland. Der skal han skal være trener for IFK Helsingfors. I følge HIFKs nettside har han signert en ettårskontrakt med klubben, som foran denne sesongen rykket opp til finsk eliteserie.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags