Lars ble overrasket med pris og heder: – Jeg er heldig som får lov å være med denne gjengen

PRISVINNEREN: Lars Andersskog flankert av visepresident Mette Christiansen i Norges Fotballforbund og seksjonsleder for barn og unge i forbundet, Henrik Lunde.

PRISVINNEREN: Lars Andersskog flankert av visepresident Mette Christiansen i Norges Fotballforbund og seksjonsleder for barn og unge i forbundet, Henrik Lunde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det var veldig overraskende og hyggelig, sier Lars Andersskog etter at han ble hedret på Landsturneringen for sitt arbeid med Eiks Unified-lag.

DEL

– Jeg er heldig som får lov å være med denne gjengen, og så hedres jeg for noe som jeg synes er både morsomt og givende. Den gjengen gjør hver trening og kamp til en opplevelse med sine kommentarer og væremåte, sier Andersskog.

Lars har lagt ned utallige dugnadstimer i arbeidet med tilrettelagt fotball, som trener, leder og styremedlem. Det er over 20 år siden har startet i Nøtterøy, de siste 18 årene har han vært med i Eik.

– Jeg er vel som foreldre flest. Jeg holder på så lenge sønnen synes det er morsomt. Men vi er litt på utkikk etter en arvtaker, smiler Lars Andersskog.

Stor forskjell

NFF Vestfold hadde nominert Lars, og på lørdagens bankett i forbindelse med årets landsturnering i Bergen ble han tildelt Johannes Hofstras Minnepris for sin mangeårige innsats.

«For spillernes hverdag har Lars utgjort en stor forskjell. Han har vært med på å gi dem mestringsglede og fine opplevelser, både på banen og utenfor. Han er opptatt av Fair play, og han har etablert et godt miljø i Eik for spillerne sine», heter det i nominasjonen.

«Lars er en viktig støttespiller for NFF Vestfold, og bidrar alltid med sin erfaring og kompetanse på nettverkssamlinger og andre arenaer, hvor trenere og lagledere i Mangfoldligaen møtes. Han er ikke den som snakker høyest og mest, men er en person man lytter til når han først ytrer sine meninger og kommer med sine betraktninger, innspill og kommentarer», heter det videre.

Ekstra stas

Lars er pappa til Marius på 32 år, som har Downs syndrom.  Da Marius vokste opp, var det for Lars helt naturlig at også Marius skulle få oppleve fotballgleden.

– I begynnelsen fikk han lov til å være med på sjuer- og elleverlag som ekstra spiller. Det har skjedd mye siden det, minnes Lars Andersskog. Han har ifølge nominasjonen nå vært trener og lagleder for mellom 40 og 50 spillere med behov for tilrettelagt fotball, og vært hovedadministrator for to-tre lag helt siden starten.

– Jeg er veldig stolt av at vi har fått til et såkalt stjernelag også. Nå har vi sju spillere under 14 år som er med der, forteller Andersskog.

Hedrer ildsjeler

Johannes M. Hofstras minnepris ble for første gang delt ut for fem år siden, og den deles ut til en person som over mange år har vist et brennende engasjement for tilrettelagt fotball.

Hofstra var en ildsjel i dette arbeidet i Troms fotballkrets, og etter hans død i 2013 opprettet Norges Fotball Forbund (NFF) minneprisen for både å hedre ham og for å gi en velfortjent heder til andre ildsjeler.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags