Flint tirrer på seg fotball-Tønsberg før toppkampen: – Fortsatt ingen som tror på det våset dere skriver

TØFFE TAK: Tenning og tøffe tak da Eik slo Flint 4-2 i siste seriekamp ifjor. Torsdag møtes de igjen, og temperaturen er ikke noe lavere nå.

TØFFE TAK: Tenning og tøffe tak da Eik slo Flint 4-2 i siste seriekamp ifjor. Torsdag møtes de igjen, og temperaturen er ikke noe lavere nå. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Fortsatt ingen som tror det våset dere skriver», kommenterte spillende Husøy-trener og tidligere Eik- og FK Tønsberg-spiller Sverrir H. Gunnarsson på facebooksiden «Flint Tønsberg Herrer». Temperaturen stiger også i lokalfotballen før torsdagens toppkamp i 4. divisjon.

DEL

Eik, to poeng bak etter forrige ukes 2–2 borte mot Teie, tar imot tabelltopp Flint på Eikbanen torsdag kveld 19.30 til en kamp som kan få avgjørende betydning for hvem som til sjuende og sist rykker opp til 3. divisjon.

Klarer du ikke å rive deg løs fra VM-godstolen denne kvelden, kan du følge kampen live på tb.no. På forhånd går det en kule sommervarmt i det lokale fotballmiljøet.

– Om det er slik at vi har tirret på oss fotball-Tønsberg, så lever vi fint med det, sier styreleder Steffen Falck-Antonsen i Flint fotball.

Gunnarssons kommentar kom etter at «Flint Tønsberg Herrer» fredag formiddag la ut et innlegg hvor de nok en gang omtalte Eik som «de ressurssterke storfavorittene», bare to dager etter at FK Tønsbergs Damian Aldas signerte for Flint. Det fikk flere til tastaturet på flere forskjellige nettsteder.

DEBATT: Husøys trener/spiller Sverrir H. Gunnarsson.

DEBATT: Husøys trener/spiller Sverrir H. Gunnarsson. Foto:

FKT ville suspendere Aldas, klar for Flint onsdag

Sørgelig utvikling

«Flott å se at Vestfolds største klubb satser på lokale talenter. Bra jobbet», skrev Husøy-lagleder Geir Levorsen på tb.no.

«Trodde Flint var Vestfoldklubben med størst og best rekruttering. Men nå er det enda en unggutt med ambisjoner som blir satt på benken. Sørgelig utvikling», skrev mangeårig TT-medlem, fotballdommer, speaker og kommentator Tom A. Gjermundsen på oseberget.no.

Ikke alle var enige i kritikken i Gunnarssons innlegg. Den gamle Flint-kjempen Trond Erik Biseth mente at spillertilgangene skyldtes at Flint hadde flinke folk som gjorde en god jobb.

Ønskes velkommen

«Nesten 20 års dyrking av FKT har vist seg som hva? Om Flint ønsker en endring av hegemoniet ønsker jeg det velkommen», skrev den tidligere Nøtterøyspilleren Thor-Egil Eide.

Tor Thodesen, sportslig leder og trener for Eiks G16-lag mente at vedkommende som skrev innleggene på Flint-siden var kvalifisert for en jobb i Trumps administrasjon.

«Favoritter og ressurssterke er beskrivelse på alle andre en Flint Fotball Herrer. Men dere har 5 polakker, 1 svenske, 1 gambier, 2 vestlendinger og trener som pendler fra Oslo, det er nok ikke «gratis»», skrev Gunnarsson videre.

Gunnarsson fikk mellom 40 og 50 likes på sitt utspill.

Lønner ikke

Det fikk tidligere styreleder Alexander Skaane og tidligere daglig leder Thomas Steen Hansen i Flint Fotball til å svare. Skaane understreket at ingen fikk lønn for å spille fotball i Flint.

«Når det gjelder Tønsbergs, etter din uttalelse, forståelse av Flints «lønninger» får ikke vi gjort mye med det. Når du ikke tror på tidligere styreleders forsikring om at ingen får lønn så kan ikke vi gjøre mer i mine øyne», kommenterte Thomas Steen Hansen lørdag formiddag.

Da var debatten fra fredag slettet, og den «ressurssterke storfavoritten» i omtalen av Eik endret til «opprykksjagende».

Slettet

«Fint med rivalisering og engasjement men ordlyder som «suger», «piss» klarer vi oss fint uten. Vi hadde dessverre ikke kapasitet til å følge med på kommentarene utover natten», forklarte Steen Hansen og Morten Rom i likelydende meldinger.

Rom er administrator på siden, i tillegg til å være A-lagstrener og utviklingssjef i klubben.

«tb.no har en funksjon på sine nettsider som slår av muligheten til kommentere, og den funksjonen hadde vært fin på Facebook i dette tilfellet. I mangel av nevnte funksjon så valgte vi å slette kommentarene når det godt over midnatt ble brukt ord som vi klarer uten».

«Eik, Teie og Flint har alle vært fantastiske i år og det prøver vi å få fram i innlegget. Vi har modifisert innlegget også, og håper det på en positiv måte fyrer litt inn mot matchen mot Eik.», skrev de videre.

– Lever greit med det

– Forstår dere at tirrer opp fotballfolket med disse jevnlige stikkene mot Eik?

Egentlig ikke, men om det er slik at vi har tirret på oss fotball-Tønsberg før toppkampen på torsdag, så lever vi fint med det. Vi i Flint Fotball ser det i lys av at vi har et kanskje historisk godt A-lag, svarer Steffen Falck-Antonsen.

– Tidligere var det jo tradisjonelt sånn at Eik var dominerende på de lokale overgangsmarkedet for seniorspillere. Gjennom Mortens arbeid og kontaktnett har vi kommet i en helt annen posisjon. Vi merker jo at temperaturen stiger inn mot torsdagens toppkamp. Om dette kommer av gammel rivalisering eller at vi rører på oss i det lokale hierarkiet, vet jeg ikke, sier Falck-Antonsen.

For supporterne

Falck-Antonsen understreker at Flint fotball er godt fornøyd med facebooksiden «Flint Tønsberg Herrer».

Facebook-siden er rettet til Flint-supportere og må leses i lys av det, sier styrelederen.

– Dere har en lukket gruppe som heter «Flint Fotball Supporter». Burde dere ikke bruke den hvis informasjonen er ment internt?

– Supportersiden henger igjen fra tidligere og aktiviteten går stort sett ut på å dele innlegg fra «Flint Tønsberg Herrer», sier Steffen Falck-Antonsen.

Han understreker at man selvfølgelig er klar over at innleggene er åpne for alle som ønsker å lese dem.

– Men først og fremst henvender vi oss til eget publikum, sier styrelederen og innrømmer at Flint ikke har noe imot litt ekstra engasjement før Eik-kampen.

– Vi tror det kommer til å bli en bra kamp mellom to meget gode Tønsberglag, og håper at det kommer minst like mange som da vi spilte mot Teie. Det var en fantastisk ramme rundt en 4. divisjonskamp, og er noe vi har savnet i Tønsberg-fotballen i mange år.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags