Her er årets lag

HOVMESTERBLIKK: Thomas Nygaard på FK Tønsberg har hatt en meget god sesong.

HOVMESTERBLIKK: Thomas Nygaard på FK Tønsberg har hatt en meget god sesong. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi velger å gå ultraoffensivt til verks, i en argentinsk/Marcelo Bielsa-inspirert 3-3-1-3 formasjon og noen i uvante roller, for å få plass til alle vi ønsker på årets lag.

DEL

Keeper:

Lars Norman Olsen, Nøtterøy

Viktig brikke og ledertype i et Nøtterøy som startet ferden oppover igjen i divisjonssystemet med å vinne 8. divisjon. En keeper med erfaring fra aldersbestemte landslag og spill 1. divisjon med Sarpsborg bør være moden for de større oppgavene som venter. Selv om dette etter sigende var noen kilo siden er reaksjonsevnen og timingen ikke borte. «Garantert den beste keeperen i 6.7. og 8. divisjon» mener man i Nøtterøy, og får plassen på dette laget i sterk kamp med Fredrik Danielsen som har levert både på og utenfor banen for øyrival Tømmerholt i år.

Libero: 

Marte Flåten Røkaas, Eik

Allerede her kommer vi i dilemmaet hvor noen må plasseres i en uvant posisjon. Derimot har vi sett hvordan Marte Flåten Røkaas har tatt steget ned til midtbaneanker med største selvfølgelighet, og det gjør oss trygge på at overblikket og spilleforståelsen kommer til sin rett enda lenger bak på banen.  Akkurat som det gjorde for hennes far Espen da han som aktiv forvandlet seg fra midtbanedynamo til forsvarsdirigent.Et tidligere stortalent som har vært uheldig og fått mye ødelagt av skader, men selv om studiene nå har førstepri har lærerstudenten tatt med seg sine pedagogiske evner inn i lederrollen på banen.

Midtstopper:

Ingvild Urå, Eik

Den eneste opprinnelige forsvarsspilleren i den bakre trioen, og får således en viktig oppgave med å holde resten i ørene samtidig som hun må regne med å gjøre mesteparten av ryddejobben selv. Viljen og evnen til å ofre seg i dueller og taklinger blir gull verdt her. Med sin hodestyrke er Urå også et farlig angrepsvåpen på dødballer.

Midtstopper:

Steinar Olsen, Tømmerholt.

En bauta i en årrekke for de burgunderrøde, og før det i TFK. En anglo-italiensk stopper med de beste fra begge kulturer, altså hodestyrke og kløkt/kynisme, som kunne fått plass for lang og tro tjeneste i lokalfotballen men som får det fordi han har fortjent det i år. Som de selv sier i Tømmerholt-leiren; når Steinar er med blir det alltid poeng, når han ikke er med taper vi. En fin makker til Urå, og sammen blir de to viktige for at Røkaas bak dem og alle foran dem får bedre arbeidsbetingelser.

Høyre midtbane:

Conrad Wallem, FK Tønsberg

FKTs beste én mot én offensivt, med like stort repertoar som gjennombruddskraft og en fin innleggsfot. I motsetning til hva spillere av denne typen har en tendens til å være er han oftere å se på vei hjem enn med hoftefeste, og har testtider på 3000-meter som ville gitt individuelle idrettsutøvere noe å tenke på. Har hovedsakelig spilt kant i år, og kan med et enkelt grep skyves lenger ut om man ønsker å gå over til en mer tradisjonell 3-4-3 med dette laget.

Sentral midtbane:

Anders Flåten Røkaas, Flint

Kanskje ikke spilleren du først velger på Fantasylaget ditt, men en av de første du setter opp i det virkelige liv. Ikke den spektakulære spilleren du finner på YouTube-compilations, men den kloke og tilpasningsdyktige spilleren som gjør få feil, balanserer for andre og sørger for stabilitet og flyt i spillet. Av med- og motspillere får han skryt for å ha blitt mer robust og tatt store steg i årene på videregående.

Venstre midtbane:

Mathias Tveten Eriksen, Teie

I likhet med Wallen en kantspiller som flyttes et like hakk inn her, men som ved behov kan flyttes rett ut igjen. 11 mål og flere assists for seriemester Teie i 5. divisjon, noe han og klubben kan takke både fart, ballbehandling og en god  skuddfot for. Står for den største bakromstrusselen på midtbanen vår. Det sies at Eik 3 sin midtbanemotor Fredrik Haugen dekker den delen av jorden som ikke dekkes av vann, men her må han finne seg i at Tveten Eriksen snek seg foran til denne delen av fastland.

Offensiv midtbane:

Sigurd Urå, Flint

Svært anvendelig, en potet som i motsetning til hva som er vanlig har blitt flyttet stadig lenger fram på banen. Det har betalt seg i form av flere viktige scoringer for opprykksjagende Flint, alt fra vakre volleyscoringer som i toppkampen mot Sandefjord til klassiske tap-ins.  I likhet med lagkompis Røkaas kan han nesten ikke nevnes uten Kristian Rinaldo Pedersen, den tredje komponenten i trioen som har vært hovedårsaken til Flints fremganger og som kan anse seg som uheldig i det han så vidt står utenfor dette selskapet.

Høyre Spiss:

Marie Sundby, Teie

Den ubestridte måldronningen i kvinnenes lavere divisjoner, og beviste med hat tricket mot seriemester Eik at spill på høyere nivå neppe ville gitt en plutselig måltørke. Ekstrem høy fart, god teknikk og evne til å lese både spill og motstanderne er en dødelig kombinasjon, som de fleste motstanderne fått merke.

Midtspiss:

Halvor Viken, TFK 2

Den tidligere Molde-spilleren jobber nå som politimann i Tønsberg, men lovens lange arm har det fremdeles i beina. Det nærmeste man kommer Zlatan i lokalfotballen, og det han mangler av bevegelighet og fart tar han igjen med en fysikk og ballbehandling som gjør at han fungerer like godt som oppspillspunkt som i en hengende spissrolle. Viken er som skapt for å spille ved siden av eller rett bak hurtigtogene i fronttrioen her.

Venstre spiss:

Jonas Johansen, Eik

Vel har ikke Eik hatt helt den sesongen de ønsket seg, men Johansen kan ikke ta hovedansvaret for det.  Til det taler statistikken et alt for klart språk; 39 mål og 10 målgivende på 17 spilte kamper er ikke bare imponerende, det er på grensen til uanstendig og hoverende. Ja, endel av dem kom mot bunnlagene, men de kom også mot lagene som kom foran på tabellen. Farten og én mot én-ferdighetene er et mareritt for dem som møter en rettvendt Johansen, noe blant annet gamleklubben Flint fikk merke i derbyet som senket deres opprykksdrøm.

Trener:

Gaute Stjernelund, TFK 2

For treneren med de fargesprakende skjortene er det passende at han disponerer et av divisjonssystemets mest fargerike mannskap, og han gjør definitivt ikke skam på navnet. Med en rolle som psykolog og motivator mer enn taktikker kan selv offensivt anlagte og til dels utrente gamle helter bli en miks der totalen blir bedre enn summen av delene. Honourable mentions må gå til Flints Morten Rom og Teies Geir Westlie, men Stjernelund var lokalfotballens lengst ubeseirede og den som først kunne feire opprykk. En lokal Carlo Ancelotti?

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags