Torsdag var Morten Ramm gjest i NRKs "Heia Fotball". Turen går rett videre til TBs studio dagen etter.

Og til tross for at en lovende fotballkarriere ble erstattet av suksess på scenen og skjermen, så tro ikke at 40-åringen har glemt hvor han kommer fra.

Hjerte for Flint

- Det er vel 17 år siden jeg spilte A-lagsfotball for Flint, men jeg følger godt med på lokalfotballen fortsatt, forteller han.

Morten Ramm dundrer for tiden inn mål for Bygdøy B i 7.divisjon, men det er ingen hemmelighet at hjertet banker ekstra for barndomsklubben fra Løveid. Det lover komikeren at han ikke kommer til å legge skjul på når blant annet den følelsesladde og til tider opphetede debatten om hvem som blir byens neste toppklubb står på agendaen.

- Jeg håper selvfølgelig Flint rykker opp, og blir den lokale klubben som kommer seg først opp til 2.divisjon. Da blir det slutt på debatten, sier Ramm.

Skrøner og skråblikk

Noe han også var inne på i NRK-studio torsdag, hvor han kom med en imponerende presis og engasjert analyse av lokalfotballen til fotballinteresserte over hele landet, til programledernes store fascinasjon.

- Det er fascinerende at det er seks klubber fra samme by i 4.divisjon, innenfor fire kilometers avstand. Det er en helvetes fotballkrig, hvor småbyens jantelov og mikroklima kommer til syne. Det er ingen som unner Flint noenting. For en som ser det utenfra er det så latterlig komisk, sa han til "Heia Fotball"-lytterne.

Likevel, eller kanskje nettopp derfor: Som seg å hør og bør med en profesjonell gjøgler i studio blir det denne gang en debatt med glimt i øyet. Og akkurat som i torsdagens "Heia Fotball", det blir en sending med mer enn nok rom for skrøner, skråblikk og gode historier.

Med gamle kjenninger og tidligere lagkamerater i studio bør det bli mer enn nok å snakke om. Fra tidligere bravader til det som rører seg for øyeblikket.

- Vi har mye å prate om. Jeg gleder meg, sier Morten Ramm.