– Dette er en unik cup, ja, faktisk den eneste i sitt slag i Norge, sier Birger Myhr, turneringsansvarlig for Flint Micasa Cup.

KLIKK HER FOR Å BLI ABONNENT

På tb.no kan du se alle kampene som spilles på hovedbanen direkte. Det betyr totalt cirka 25 timer med direktesendt fotball fra Flintbanen i pinsen. Kampene er gratis for alle våre abonnenter.

Fra Danmark og Tyskland

I tre dager fra lørdag morgen til mandag ettermiddag møtes guttelag fra ni fotballkretser til dyst på Flintbanen. Her er mange lag fra Vestfold og Oslo-området, men også lag fra København og Berlin.

– Vi er spesielt glad for at de klubbene som deltok i fjor i svært stor grad kommer tilbake i år. Vi fikk da også veldig hyggelige tilbakemeldinger etter fjorårets cup, sier Myhr.

Hva er TB+ og hva er aID?

Multinivå

Cupen skiller seg ut fra vanlige G14-turneringer i Norge ved at den er en såkalt multinivåturnering.

– Det er ikke vanskelig å finne verken elite- eller breddeturneringer å delta i. Men for oss i Flint, som har tre nivådelte lag i hver årsklasse, er det ikke mulig å finne turneringer som alle våre lag kan være med på sammen. Det finnes rett og slett ikke. Derfor laget vi en slik turnering selv, sier Myhr.

Mange kamper

Til Flint-cupen kommer det både elitelag og lag på lavere ferdighetsnivå. Gjennom et spesielt seedingssystem første kampdag lages det så et divisjonsspill for resten av turneringen. Det skal sikre at lagene møter motstand på samme ferdighetsnivå.

– Vi håper med det å styre unna 10-0-kamper. Denne turneringsformen passer spesielt bra for store klubber med flere nivådelte lag i hver årsklasse, sier Myhr.

Kamper blir det også flust av for lagene. Uavhengig av hvordan man gjør det, skal hvert lag være sikret ni-ti kamper i løpet av pinsehelgen.