God kok hos publikum på Norway Cup

SORT OG HVITT: Det er ikke vanskelig å få øye på hvem som heier på Eik IF Tønsberg. Her har både foreldrene, og trenerapparetet de ikoniske overdelene.

SORT OG HVITT: Det er ikke vanskelig å få øye på hvem som heier på Eik IF Tønsberg. Her har både foreldrene, og trenerapparetet de ikoniske overdelene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er mange foreldre og søsken som har tatt turen for å støtte Eik IF Tønsberg i Norway Cup.

DEL

Til tross for at Eik-laget gikk på sitt andre tap i Norway Cup, hadde de i det minste stor støtte fra sidelinjen. Mange foreldre hadde tatt turen til årets cup for å følge med på laget. Noen stilte opp i vanlig bekledning, og andre med den ikoniske sort og hvitt overdelen til Eik. De var ikke vanskelig å få øye på.

En av foreldrene, Ole Sparingen, har vært med begge dagene laget har spilt kamp, han har overnattet hos familien sin i Oslo. Datteren hans, Petra Hvalevik Sparingen, spiller på Eik-laget.

– Det er kjempespennende å følge med fra sidelinjen, du er halvveis med selv. Jeg har vært en aktiv fotballspiller selv, i mine yngre dager. Det er fortsatt like spennende nå, sier Sparingen.

Koser seg sammen

I dag hadde motstanderlaget, Haugfoss IF, marginene på sin side og vant 2–1. For kampen var jevn lenge, og begge lagene hadde sine sjanser til å sette inn mål. Sparingen, som fulgte med på kampen nøye, mener Eik må bli bedre til å avslutte for å kunne vinne.

– Akkurat i dag har de hatt mulighetene mot seg, de har hatt mange sjanser til å score, men de får ikke avsluttet det ordentlig. Det må de klare, om de skal vinne kamper.

HEIA: Pappa, Ole Sparing, følger med på alle kampene, i tillegg passer han på laget av og til.

HEIA: Pappa, Ole Sparing, følger med på alle kampene, i tillegg passer han på laget av og til. Foto:

Etter kampen var ikke skuffelsen så altfor stor hos Eik-jentene, de ville gledelig snakke om hvordan de har hatt det i Norway Cup så langt.

– Jeg synes det er veldig gøy her. Vi har badet og spist masse godteri, sier Victoria Emilie Myhre.

Medspiller Mathea Berg-Solemdal legger til:

– Vi har egentlig bare kost oss alle sammen. Det gøy å møte lag som vi aldri pleier å møte, sier Berg-Solemdal.

Resulatet blir fort glemt når det skjer så mye utenfor fotballbanen. Senere på dagen skulle jentene en tur til byen for å handle litt. Det gledet de seg til veldig til.

Har ikke ambisjoner om sluttspill

Laget ligger nå sist i gruppen, og i morgen skal de møte et kinesisk lag som ligger på toppen av gruppen. Trener, Stian Bjerknes, synes de var uheldige i dag.

– Jeg synes vi jobbet veldig bra, og hadde flest sjanser. Vi var litt uheldig som tapte. Men jeg er fornøyd med innsatsen til jentene, sier Bjerknes.

NESTEN: Det gikk ikke veien for Eik-jentene i dag, de tapte 2-1 mot et sterkt Haugfoss IF. Men de viste at de holder et bra nivå, og treneren er fornøyd.

NESTEN: Det gikk ikke veien for Eik-jentene i dag, de tapte 2-1 mot et sterkt Haugfoss IF. Men de viste at de holder et bra nivå, og treneren er fornøyd. Foto:

Han innrømmer at de havnet inn i en tøff pulje, og sjansene er ikke så veldig store for at de går videre til sluttspillet.

– Det er ingen planer om å nå sluttspill. I morgen møter vi et veldig tøft lag fra Kina, de har vunnet stort i sine to første kamper. Vi får gjøre så godt vi kan i morgen, deretter ser vi an til hva det blir.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags