Even (17) er klar for et døgn han aldri vil glemme

 SPESIALTRENING: I høst har Even Berthelsen trent tre ganger i uken med spesialøvelser som skal hjelpe ham med å takle 24 timer med straffesparkskyting.

SPESIALTRENING: I høst har Even Berthelsen trent tre ganger i uken med spesialøvelser som skal hjelpe ham med å takle 24 timer med straffesparkskyting. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Even Berthelsen (17) fra Nøtterøy må skyte minst 1.000 straffer på 24 timer for å komme i Guinness rekordbok. Rekordforsøket kan du se direkte på tb.no.

DEL

– Jeg har forberedt meg godt. Og jeg er sikker på at jeg vil klare det!

Det er ingenting i veien med selvtilliten like før Even Berthelsen går inn i sitt livs mest spesielle døgn.

Fredag klokken 18 tar han første spark i det som forhåpentlig slår Gullrekka ned i støvlene: I ett døgn skal 17-åringen skyte så mange straffespark han makter.

Hele seansen i Fix Arena filmes – og blir vist på tb.no.

LES OGSÅ: Evens rekordforsøk flytter inn 

Hvert 86. sekund

Siden rekordkategorien «flest straffespark på 24 timer» er helt ny, har Guinness World Records satt et krav på minimum 1.000 straffer. I snitt betyr det at 17-åringen må levere et skudd hvert 86. sekund.

– Jeg er trygg på å klare tusen. Men jeg vil gjerne ha mange flere. Jeg vil sette en rekord det lukter svidd av.

Spesialtrening

Even Berthelsen spiller til daglig for juniorlaget til Nøtterøy IF. Men for å klare ett døgn med straffesparkskyting har han måttet legge inn mye spesialtrening.

– Jeg har trent tre ganger i uken spesifikt med tanke på rekordforsøket. Jeg har hatt en personlig trener på Stamina Gressbanen som har hjulpet meg med øvelser for å styrke den bevegelsen jeg gjør når jeg skyter straffer. Det blir veldig mange repetisjoner der beinet går fram og tilbake. Jeg vil nok også måtte variere hvilket bein jeg skyter med, sier Berthelsen.

Keepere i turnus

For at rekorden skal godkjennes har Guinness World Records stilt en rekke krav som må innfris.

Det må være en dommer og en keeper, og straffene skal tas som i reell kampsituasjon. Det må være to vitner, og det må føres logger over hvor mange straffer som skytes, og hvor mange som går i mål. I tillegg krever rekordselskapet at ingen av funksjonærene jobber mer enn fire timer av gangen.

– Det er antall straffespark som er tatt som teller. Men antall treff og bom vil også noteres, sier Berthelsen som har satt opp en egen turnusliste for keeperne.

LES OGSÅ: Even (17) skal skyte straffer 24 timer i strekk 

Dopause?

Venner, klassekamerater fra Greveskogen videregående og familie vil være heiagjeng utover kvelden og natten. Også Tønsberg Cheerleading Panters vil gi sin støtte. Fotballhallen er åpen for nysgjerrige.

Even Berthelsen forteller at han i løpet av døgnet også må sette av litt tid til pauser.

– Jeg må ha mulighet til å spise, drikke og kanskje gå på do en tur.

Nasjonal oppmerksomhet

Rekordforsøket har fanget oppmerksomheten til mange medier.

– Aftenposten, VG, NRK og Stavanger Aftenblad er blant dem som har tatt kontakt med meg. Lærerne på skolen har vært veldig greie og gitt meg tid til å svare på henvendelser og forberede rekordforsøket,  sier 17-åringen som har hjertet i to fotballklubber: Nøtterøy og Viking.

– Jeg vil ha Nøtterøy-drakt på meg i de tolv første timene, mens jeg vil ha på Viking-drakt i andre halvdel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags