Fotballjubileum i siste skoleferieuke

110 BARN: En stor og ivrig gjeng deltok på den 10. coerversommerskolen i Nesskogen Idrettspark.

110 BARN: En stor og ivrig gjeng deltok på den 10. coerversommerskolen i Nesskogen Idrettspark. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Islandske fotballimpulser da Coerver feiret 10 år på Nøtterøy.

DEL

111 barn møttes i Nesskogen Idrettspark den siste skoleferieuka, for fire dager med Coerver-fotballskole. Og i år var det jubileum, for det var 10. gangen Nøtterøy IF var vertskap for det internasjonale fotballskolekonseptet. Denne gangen med Teie IF som medarrangør.

– De fleste spillerne kommer fra Nøtterøy IF og Teie IF, forteller regionsansvarlig for Coerver i Vestfold, Erik Hesby. – Men det har i år som tidligere år også vært med spillere fra andre klubber, blant annet Husøy og Foynland, Tjøme, Tønsberg FK, Flint og Vear.

Sjelden noe tull

Han mener at nivået på spillerne fra de nevnte klubbene viser at det drives godt rundt omkring.

– Når vi ser flere gode spillere fra samme lag, så tar vi det som et tegn på at de er godt ivaretatt av lagstrenerne sine.

Hesby sier at det tekniske aspektet er basisen i coervermetodikken. Men ungene blir hvert år minnet om at det er noe som er enda viktigere:

– Å oppføre seg ordentlig, overfor trenere, medspillere og motspillere, det vil alltid være punkt én, understreker han. – Men det er sjelden noe tull, og etter å ha vært sammen med alle disse energiske og vennlige barna i nesten en uke, får man tro på framtida, smiler han.

Islandske innspill

(Saken fortsetter under bildet)

ISLANDSK: Corverinstruktør Heidar Birnir Torleifsson var på Nøtterøy for å trene barn, og for å få nye impulser.

ISLANDSK: Corverinstruktør Heidar Birnir Torleifsson var på Nøtterøy for å trene barn, og for å få nye impulser. Foto:

I år kom instruktørene fra Spania, Sverige, Norge – og Island. Heidar Birnir Torleifsson er ansvarlig for Coerver på Island, og gjestet i år for første gang Nøtterøy.

– Dette er et flott sted, med en stor og herlig gruppe barn, sier han.

– Jeg lærer alltid noe av de andre instruktørene. Vi kommer fra litt ulike fotballkulturer, og jeg tar med meg det jeg kan tilbake til Island.

Etter fjorårets EM, hvor Island overbeviste stort, har mange vært nysgjerrige på årsaken til at den lille nasjonen fostrer såpass mange spillere til europeiske proffklubber. Torleifsson startet selv sin trenerkarriere 17 år gammel, som trener for en gjeng 10-åringer. En av dem var Matthías Vilhjálmsson, nå målfarlig spiss i Rosenborg BK.

Trener mer

– Ferdighetsmessig ligger kanskje islandske barn jevnt over på et litt høyere nivå enn de norske, mener Torleifsson. Han mener det kan ha med treningsmengde å gjøre. En 9-åring på Island trener gjerne fire ganger i uka sommerstid, og tre ganger vinterstid. – I tillegg er alle trenerne i barnefotballen profesjonelle, legger han til. – Men at en trener får betalt er selvsagt ingen garanti for at han er dyktig.

Hvor mange av de lokale spillerne som ender opp som profesjonelle spillere er ikke lokal coerveransvarlig Erik Hesby så opptatt av. – Det er strålende om de som har virkelig lyst, får anledning til å utvikle seg. Men det viktigste er at spillere i barnefotballen får tilegnet seg såpass med ferdigheter at de opplever mestringsglede. Da øker sjansen for at de holder seg i aktivitet også gjennom ungdomsårene.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags