Sjekk hva Anders-Gustav fikset på sin 50-årsdag – ti år etter at han ga kameratene et løfte

Anders-Gustav Holt (til høyre) arrangerte kamp på Leeds sin hjemmebane i anledning sin 50-årsdag. Her sammen med klubblegende Joe Jordan.

Anders-Gustav Holt (til høyre) arrangerte kamp på Leeds sin hjemmebane i anledning sin 50-årsdag. Her sammen med klubblegende Joe Jordan. Foto:

På sin 40-årsdag lovet Anders-Gustav Holt sine kompiser at de skulle få spille på Leeds' hjemmearena Elland Road. Ti år senere ble det hele en realitet.

DEL

– Det kom en tåre eller tre da bekreftelsen kom, sier den nybakte 50-åringen til Tønsbergs Blad.

I helgen hadde han tidenes bursdagsfeiring. Den ihuga Leeds-supporteren hadde med et reisefølge på 50, samtlige fra Vestfold, i anledning sin 50-årsdag. Følget feiret Holt med å spille en kamp seg imellom på Elland Road, hjemmebanen til den tradisjonsrike klubben Leeds United.

Klubben er en tidligere storhet i engelsk fotball og har mange norske supportere.

Holt er blant de aller ivrigste norske supporterne av klubben og sier han fikk lovnad om å komme tilbake om 10 år for å få spille kamp der da han feiret 40-årsdagens i klubbens lokaler i 2007.

– Avtalen ble gjort med daværende eier Ken Bates på en serviett som senere ble borte, sier Holt.

Tårer

Etter at en ny klubbeier kom inn ble det hele mye vanskeligere. Men etter gjentatte forsøk fikk Holt endelig sin drøm oppfylt, samtidig som han holdt løftet han hadde gitt til sine kamerater på 40-årsdagen.

Da bekreftelsen kom, kom også tårene for mannen fra Ramnes.

Holt og resten av reisefølget ladet opp til egen kamp med å se Leeds mot Aston Villa i Championship (nivå 2 i England) fredag. Dagen etter var det de selv som skulle i aksjon, med forholdene lagt til rette på lik linje med det spillerne på toppnivå får.

Draktene var hengt opp i garderoben slik man ser på TV og ingen ringere enn Premier League-dommer Jonathan Moss skulle dømme kampen, godt hjulpet på linja av Vestfold-dommerne Kjell Løchen og Rune Venås.

Lagene, som ble delt opp etter Leeds-fans og resterende fans i reisefølget, var ispedd noen tidligere Leeds-helter. Etter at det sto 7–7 etter ordinær tid, måtte det avgjøres på straffer. Der vant Leeds-supporterne 17-14. Den avgjørende straffen satt jubilanten selv til tross for opptil flere strekkskader i løpet av kampen.

– Jeg fikk først en strekk etter fem minutter, og så en ny i det andre låret da det gjensto sju minutter, sier en lattermild Holt.

Vestfold-dommerne Kjell Løchen (til venstre) og Rune Venås (til høyre) var assistentdommere under bursdagskampen. Premier League-dommer Jonathan Moss var hoveddommer.

Vestfold-dommerne Kjell Løchen (til venstre) og Rune Venås (til høyre) var assistentdommere under bursdagskampen. Premier League-dommer Jonathan Moss var hoveddommer. Foto:

Mer enn en drøm

Terje Dahl, som var en del av Leeds-supporterlaget i kampen, sier det var langt fra tilfeldig at det var nettopp 50 stykker som reiste over i anledning Holts 50-årsdag.

– Det var 40 stykker på hans 40-årsdag og det var veldig viktig for ham at det var 50 der når han skulle feire 50-årsdagen, sier Dahl.

Han sier videre at samtlige 50 stykker fikk en rolle i anledning kampen, enten det var som fysioterapeut eller speaker.

– Og Alfred Ringdal fikk lov til å ta avspark!

Kampen, som også ble streamet på hjemmesiden til den offisielle supporterklubben i Norge, var med på å sette et verdig punktum for det som ble en helg Holt og de andre ikke engang kunne drømme om.

– Dette var mer enn en drøm, avslutter hovedpersonen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags