– Dette prosjektet betyr mye for enkeltmennesker

FORNØYD MANN: Bertel Emil Hjortland er fornøyd med at det ligger an til støtte til en gatefotballserie.

FORNØYD MANN: Bertel Emil Hjortland er fornøyd med at det ligger an til støtte til en gatefotballserie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Etter å ha holdt på noen år i Tønsberg ser vi hvor mye gatefotballen betyr for enkeltmennesker, sier Bertel Emil Hjortland, prosjektansvarlig i Frelsesarmeen.

DEL

Til mandagens møte i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse, innstilles det på at gatefotballserien Bertel og Frelsesarmeens rusomsorg i Tønsberg ønsker å etablere, støttes med 80.500 kroner.

– Nå blir det en helt annen forutsigbarhet for deltakerne, og oss som arrangør. Jeg er veldig glad for den positive innstillingen som legges fram til møtet, sier en fornøyd Bertil Emil Hjortland.

Ideen til gatefotball kommer opprinnelig fra landslaget i gatefotball for personer som er uten fast bopel. Landslaget er hvert år med i Homeless World Cup. Gatefotball spilles i portabel ballbinge med størrelse på 22 ganger 16 meter, og lenge har det kun vært under NM i mai hvert år målgruppen har fått spilt kamper i gatefotball.

Jevnlig

– Vi ser et stort behov for å ha jevnlige kamper og ønsker derfor å opprette en regional liga med turneringer sju helger i året. Vi kommer til å invitere alle lag i Sørøst-Norge, forteller Hjortland.

Utenom NM har det vært arrangert noen frittstående turneringer. Med støtten fra fylkeskommune blir det mulig å spikre en serie med turneringer i februar, mars, april (på Jeløya i Moss), august, oktober, november og desember.

– Det er det ukentlige arbeidet som er viktig for klubbene, men de er avhengig av å ha jevnlige ting å se fram og motivere seg mot. Turneringene øker følelsen av fellesskap, gir større mestringsfølelse og gjennom det gir det større håp til endring i en vanskelig hverdag, understreker Hjortland.

Personale

Støtten på 80.500 kroner vil dekke gjennomføringen av hele serien. Pengene går i første rekke til personalressurser som utdannede gatefotball-dommere og ansatte miljøterapeuter som funksjonærer, og det vil i tillegg bli matservering. På de turneringene de har arrangert i Tønsberg tidligere har det vært ni til tolv deltakende lag.

– Opplegget vil være enkelt, men seriøst. Er det ledig plass på Flint, hvor vi har en ballbinge stående, så spiller vi der. Vi spiller i utgangspunktet ute, men kommer til å høre med Fix Arena om mulighetene der på vinterstid, forteller Bertel Emil Hjortland.

– Det er jo begrenset hvor lenge vi har muligheten til å bære alle kostnader selv. Midlene fra fylkeskommunen kan bidra til at aktiviteten vokser, og kanskje startes det lag i flere byer også, håper Hjortland.

PORTABEL BALLBINGE: Norgesmesterskapet i gatefotball ble arrangert i Tønsberg i fjor. Ballbingene her tas ned og flyttes til nytt spillested.

PORTABEL BALLBINGE: Norgesmesterskapet i gatefotball ble arrangert i Tønsberg i fjor. Ballbingene her tas ned og flyttes til nytt spillested. Foto:

Potensial

Fylkesrådmannen skriver i sin saksutredning at «regional plan for folkehelse har som formål å forebygge og å utjevne sosiale helseforskjeller".

- Dette prosjektet kan være med på å støtte denne omfangsrike oppgaven. Fylkesrådmannen mener også at dette prosjektet har et større potensial, heter det videre og fylkesrådmannen tillegger:

– Flere kommuner kan engasjeres, og Vestfold idrettskrets vil i fremtiden kunne bli en viktig samarbeidsaktøraktør. På denne måten kan prosjektet utvikles til å bli gjeldende for hele fylket.

Fylkesrådmann skriver også i innstillingen at det skal synliggjøres at Vestfold fylkeskommune bidrar med økonomisk støtte til arrangementet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags