Pengestøtte til gatefotball: – Håper dette vokser seg større

STØTTE: Fylket støtter Frelsesarmeens foreslåtte gatefotballserie med 80.500 kroner.

STØTTE: Fylket støtter Frelsesarmeens foreslåtte gatefotballserie med 80.500 kroner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi håper denne serien kan vokse seg større, og at det kan bli enda flere lag i flere byer, sier Ellen Eriksen (FrP), leder i fylkets hovedutvalg for kultur, idrett og folkehelse.

DEL

Mandag vedtok utvalget enstemmig å støtte gatefotballserien Frelsesarmeens rusomsorg i Tønsberg ønsker å etablere, med 80.500 kroner.

– Hvis dette bidrar til å hjelpe noen ut av rus er det helt strålende. Det er ikke snakk om store penger, men viser at alle i utvalget ser nytten av gatefotballen og setter pris på den jobben som gjøres, fortsetter Eriksen.

– Vi bidrar når Tønsberg nå drar i gang denne serien. Sånn jeg ser det burde dette tilbudet komme mange andre steder også, mener Ellen Eriksen.

Gjennomføring

Pengene vil dekke gjennomføringen av hele serien. Pengene går i første rekke til personalressurser som utdannede gatefotball-dommere og ansatte miljøterapeuter som funksjonærer, og det vil i tillegg bli matservering.

På de turneringene Frelsesarmeen har arrangert i Tønsberg tidligere har det vært ni til tolv deltakende lag.

Ideen til gatefotball kommer opprinnelig fra landslaget i gatefotball for personer som er uten fast bopel. Landslaget er hvert år med i Homeless World Cup. Gatefotball spilles i portabel ballbinge med størrelse på 22 ganger 16 meter, og lenge har det kun vært under NM i mai hvert år målgruppen har fått spilt kamper i gatefotball.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags