Norges Fotballforbund bekreftet onsdag morgen at landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut keeperen Eirik Holmen Johansen i troppen til de kommende landskampene i Nations League.

26-åringen som kommer fra Teie spiller for Sandefjord Fotball i Eliteserien.

Keeperen står med 34 aldersbestemte landskamper for Norge, men har enn så lenge aldri spilt for det norske A-landslaget.

Kanskje han nå kan følge i fotsporene til våre tidligere lokale landslagsspillere som Ronny Johnsen, Espen Bugge Pettersen og Pål Alexander Kirkevold.

LES OGSÅ: Eirik fra Nøtterøy ga Rosenborg kjempetrøbbel

Skade og nei takk

Før Nations League-kampene mot Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag har landslagssjef Lagerbäck mottatt flere forfall.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Målvaktene Rune Almenning Jarstein og Ørjan Håskjold Nyland er selvskrevne i landslagstroppen, men ettersom Sten Grytebust er skadet manglet Norge en tredjekeeper. Flere har spekulert i at Lagerbäck skulle løse situasjonen ved å hente i Rosenborgs André Hansen, selv om han tidligere har takket nei til landslaget.

Istedet valgte altså landslagssjefen å hente inn Eirik Holmen Johansen, keeperen til Eliteseriens bunnlag Sandefjord Fotball.

– Keeperne er vant med å være tre. Og Rune (Almenning Jarstein) var litt sliten etter treningen i går. Vi skal passe på at vi ikke blir utslitt på trening, derfor har vi hentet inn Eirik. Så det handler om treningssituasjonen, sa Lagerbäck da han holdt pressekonferanse onsdag.

Grodås bestemte

At Eirik Holmen Johansen kan komme til å spille i 1. divisjon neste sesong, bekymrer ikke Lagerbäck nevneverdig.

– Jo høyere opp de spiller, jo bedre. Det er bedre å utvikle seg på så høyt nivå som mulig. Det var Frode (Grodås, keepertrener) som fikk bestemme mest denne gangen og det var jevnt mellom et antall målvakter. Dette er en løsning nå, så får vi se hva som skjer neste sesong. Men jeg vil selvsagt ha de så høyt opp som mulig, sa treneren på pressekonferansen onsdag.

Keepertrener Hans Petter Olsen i Sandefjord Fotball er fornøyd med at Holmen Johansen er inne i landslagsvarmen:

– Det er fantastisk bra og en anerkjennelse for den jobben han har gjort. Det viser også at det er muligheter til å komme med selv om man ikke spiller på topplagene, sier Olsen til sb.no.

På benken for City

Eirik Holmen Johansen spilte barne- og ungdomsfotball i Teie IF. Stortalentet ble allerede i 2008 oppdaget av Manchester City. Han var en del av akademiet i den engelske storklubben i flere år før han fikk proffkontrakt. Han satt på benken da City vant Community Shield i England i 2012, men klarte aldri å kjempe seg nærmere A-laget.

Etter låneperioder i Scunthorpe i 2013 og i Sandefjord i 2014 gikk Holmen Johansen til MLS-klubben New York City. Der var han lagkamerat med blant andre Andrea Pirlo, Frank Lampard og David Villa.

I desember 2017 returnerte keeperen til Sandefjord Fotball - og signerte en avtale av to års varighet. Ikke minst med tanke på å kunne spille seg inn i landslagsdiskusjonen.

– Jeg har spilt for alle de aldersbestemte landslagene. Hvis jeg får en god sesong i Sandefjord, håper jeg jo å komme i søkelyset med tanke på A-landslaget også, sa han til Tønsbergs Blad den gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

På samling før

Eirik Holmen Johansen har vært i det norske landslagssystemet helt siden G15-landslaget - og har til sammen spilt 34 kamper med flagget på brystet.

I 2012 trente keeperen med det norske landslaget da Espen Bugge Pettersen og Jarstein begge var ute, men han har aldri spilt en obligatorisk A-landslagskamp for det norske landslaget.

LES OGSÅ: Lever proffdrømmen med Pirlo