Keeperlegenden blir SFs daglige leder

SF-HELT: Espen Bugge Pettersen er en av Sandefjord Fotballs aller største legender. Her feirer han klubbens første opprykk med supporterne en høstdag i Moss for 13 år siden.

SF-HELT: Espen Bugge Pettersen er en av Sandefjord Fotballs aller største legender. Her feirer han klubbens første opprykk med supporterne en høstdag i Moss for 13 år siden. Foto:

Av og

Kun én mann har spilt flere kamper for Sandefjord Fotball enn Espen Bugge Pettersen. Nå vender 38-åringen snuta mot Komplett Arena igjen, og blir klubbens nye daglige leder.

DEL

(Sandefjords Blad) Etter at Per Ketil Berg sa opp stillingen midt i oktober, har SF den siste tiden vært på utkikk etter en erstatter. Forrige uke ble fire personer intervjuet av fungerende daglig leder og styreformann, Gunnar Bjønness, samt styremedlem Odd Erik Marthinsen.

Etter hva SB erfarer var Kjetil Berge, tidligere daglig leder i Moss og SF-spiller i 2016, samt Anders Mehlum Hasle (tidligere SB-journalist) blant kvartetten som ble intervjuet - i likhet med Bugge Pettersen.

Valget falt ned på sistnevnte, som la keeperhanskene på hylla etter søndagens cupfinale mellom Strømsgodset og Rosenborg. Neste sesong får han arbeidsplass i tredje etasje på Komplett Arena.

LES OGSÅ: Slik skal SF forberede seg på OBOS-ligaen

Tok lederutdanning

38-åringen avslørte for noen uker siden at han kom til å gi seg som fotballspiller etter denne sesongen.

Det har vært spekulert i om den tidligere burvokteren var aktuell som keepertrener i Godset, men Bugge holdt kortene tett til brystet da han ble spurt om fremtiden av Tønsbergs Blad for snaut to uker siden:

– Folk flest tror kanskje vi fotballspillere ikke kan brukes til annet enn fotballrelaterte jobber. Det er feil. I løpet av min karriere har jeg utviklet ferdigheter som helt klart har overføringsverdi til en sivil jobb. Man er med på mye som skjer utenfor banen, i garderoben og rundt klubben. Kombinert med alt det man har opplevd på banen, som lagspill, samarbeid, press og stress, gir det en kompetanse som kan komme godt til nytte i andre type jobber, sa 38-åringen den gangen.

Tidlig i fotballkarrieren, mens Bugge var SF-keeper, studerte han for øvrig administrasjon og ledelse ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

LES OGSÅ: Etter 20 år på topp har Bugge (38) bestemt seg: – Jeg er ferdig som toppspiller

(Saken fortsetter under bildet)

GA SEG MED CUPSØLV: Espen Bugge Pettersen kostet på seg et smil til tross for cupfinaletapet mot Rosenborg søndag.

GA SEG MED CUPSØLV: Espen Bugge Pettersen kostet på seg et smil til tross for cupfinaletapet mot Rosenborg søndag. Foto:

Nest flest kamper for klubben

Tønsbergenseren startet fotballkarrieren i Tønsberg FK, før han var Eik-spiller mellom 1999 og 2001. Deretter ble han som 21-åring hentet til Sandefjord Fotball, og var Tom Nordlies førstekeeper i 2002.

De neste åtte sesongene var Bugge Pettersen klubbens klare førstevalg mellom stengene.

Midtveis i 2010-sesongen forlot han hvalfangerbyen med 263 kamper (i skrivende stund har kun Victor Demba Bindia flere) og legendestatus i bagasjen. Noen uker før overgangen hadde Bugge også fått landslagsdebuten i en 2-1-seier over Montenegro på Ullevaal.

Turen gikk videre til Molde, der det ble to seriegull, tre cuptitler og seks nye landskamper de neste fire årene. I mai 2013 brakk han imidlertid beinet i en reservelagskamp for moldenserne. Det ble starten på et halvannet år langt skademareritt.

Men Bugge kjempet seg tilbake på toppnivå. Før 2015-sesongen flyttet han tilbake til Vestfold og hjembyen Tønsberg, og ble proffpendler til Drammen og Strømsgodset.  I elvebyen ble det blant annet et seriesølv i 2015, i tillegg til cupsølvet denne høsten.

38-åringens siste sesong på toppnivå har vært preget av varierende prestasjoner, og i høst mistet han keeperplassen til Morten Sætra.

Espen Bugge Pettersen

Født: 10. mai 1980.

Bor: Skallevold, Tønsberg.

Sivil status: Gift med Lene, to barn Storm og Pernille.

Klubber: Tønsberg FK, Eik (1999-2001), Sandefjord (2001-2010), Molde (2010-2014), Strømsgodset (2015-2018)

Meritter: Tre seriegull med Molde (2011, 2012, 2014), seriesølv med Strømsgodset (2015). To cupgull med Molde (2013, 2014). Cupsølv med Sandefjord (2006)

Landskamper: 7 A-landskamper for Norge

Vant Kniksenprisen som årets beste målvakt i 2011.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags