– Dette er en drøm som går i oppfyllelse

GJENSYNSGLEDE: Elevrådsleder Vanesa Gjuka var på hjemmebesøk hos Giovannah i Brasil ifjor.

GJENSYNSGLEDE: Elevrådsleder Vanesa Gjuka var på hjemmebesøk hos Giovannah i Brasil ifjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For disse jentene fra Brasil var Tønsberg-besøket både et møte med en ny hverdag og en gammel kjenning.

DEL

Elevrådsleder Vanesa Gjuka var Tønsbergs utsendte da Wang-skolene reiste til Brasil i forbindelse med Karanba-prosjektet sist høst. Nå er brasilianerne som er i Norge, og gjensynsgleden var stor da Vanesa møte Giovannah som hun var på hjemmebesøk hos i Brasil, heter det i en pressemelding fra Wang.

– Jeg visste jo ingenting om at de skulle komme hit. Kjempekoselig, sier Vanesa og gleden virker i høyeste grad gjensidig.

Giovannah (18) og de andre jentene fra Sao Goncalo, ett av de fattigste områdene i staten Rio de Janeiro, har et stramt og innholdsrik program under Norgesbesøket. Programmet kulminerer med »omkampen" mellom landenes VM-lag fra 1998 på Ullevaal mellom nå lørdag.

NORGE-BRASIL: "Omkampen" fra VM i 1998 på Ullevaal stadion står på programmet under besøket. Her er Wang-elever fotografert på Eik med sine brasilianske gjester.

NORGE-BRASIL: "Omkampen" fra VM i 1998 på Ullevaal stadion står på programmet under besøket. Her er Wang-elever fotografert på Eik med sine brasilianske gjester. Foto:

Kontraster

Onsdag var turen kommet til Tønsberg, hvor de først var med på trening før omvisning på skolen.

– Det er tøffere og raskere enn vi er vant til. Men vi er klare for lørdag, forsikrer hun før forkampen til Norge-Brasil. Giovannah bekrefter at kontrastene fra hjemlandet er stort til alt de inntrykkene de møter under Norges-oppholdet.

– Alt er annerledes. Maten, klimaet, menneskene. Men vi har det veldig bra, dette er en drøm som går i oppfyllelse.

Grunnlegger av Karanba-prosjektet, tidligere proffspiller Tommy Nilsen, sier hensikten med turen er å gi en bekreftelse på at det går an å ha tro på et bedre liv og en bedre fremtid.

TRENING: Full fart på treni ngen på Eikbanen.

TRENING: Full fart på treni ngen på Eikbanen. Foto:

Knytter sammen

– Dette representerer jo veldig mye mer enn bare fotball. Det er mektig, og jentene er overveldet, sier han.

Rektor og daglig leder Fredrik Aukland på Wang Tønsberg er glad for besøket, og for å se hvordan idretten knytter mennesker sammen.

– Alle elevene var med på solidaritetsaksjonen, og vi kommer til å fortsette å samle inn penger til Karanba-prosjektet.  Dette er en unik mulighet til å møte andre kulturer, på idrettsarenaen, og vi håper besøket bidrar til å skape enda større engasjement rundt prosjektet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags