Sist Benny (28) skjøt en straffe gikk alt galt. Får han sin revansje lørdag?

REVANSJELYSTEN: Benjamin Stokke har en flau straffe å revansjere. Randers-spissen deltar i lørdagens "VM i straffekonk" sammen med blant andre Stian Semb Aasmundsen (i bakgrunnen).

REVANSJELYSTEN: Benjamin Stokke har en flau straffe å revansjere. Randers-spissen deltar i lørdagens "VM i straffekonk" sammen med blant andre Stian Semb Aasmundsen (i bakgrunnen). Foto:

Fotballproffene Benjamin Stokke (28) og Stian Semb Aasmundsen (28) stiller i spissen for over 250 spillere som deltar i tidenes første «VM i straffekonk» på Tønsberg gressbane. Se moroa direkte på tb.no fra klokken 09.00 lørdag.

DEL

– Vi måtte stoppe påmeldingen da vi nådde 44 lag, sier Henrik Ogann i arrangørklubben Tønsberg FK.

Lørdag samles over 250 spillere med ett mål for øye: Å sette ballen i det 7,32 meter brede og 2,44 meter høye målet fra 11 meters hold.

– Interessen har vært over all forventning. Dette blir en festdag for alle som er glade i fotball, sier Ogann.

Han forteller om ventelister for å bli med i det som kort og godt kalles «VM i straffekonk».

– Vi måtte sette et tak på 44 lag for å få kabalen til å gå opp. I øyeblikket er det fem lag som håper på plass dersom noen må trekke seg, sier Ogann.

Seks mål

VM i straffekonk går i all enkelhet ut på å kåre det laget (bestående av fem straffeskyttere pluss keeper) som rett og slett er best til å skyte straffespark.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STILLE FØR STORMEN: Med hundrevis av straffeskyttere og like mange på tribunen, kommer det til å syde av liv på Tønsberg gressbane under "VM i straffekonk" lørdag. Alt ser du direkte på tb.no.

STILLE FØR STORMEN: Med hundrevis av straffeskyttere og like mange på tribunen, kommer det til å syde av liv på Tønsberg gressbane under "VM i straffekonk" lørdag. Alt ser du direkte på tb.no. Foto:

Hvem takler presset, hvem faller for egne fikse ideer, hvem er iskald som Kjetil Rekdal mot Brasil i 1998, hvem tripper som Pogba – og hvem tør ta klassikeren «Panenka»?

Lørdag morgen sparkes moroa i gang med innledningspuljer der alle møter alle, før det drar seg til med utslagsrunder – og til slutt den store finalen utpå ettermiddagen en gang. Det blir massevis av action. Og det skal utkjempes nervedueller over hele banen.

– Vi rigger til seks mål på Gressbanen. Det blir mye å følge med på for publikum, sier Ogann.

Arrangørklubben TFK skal mobilisere sine egne – og håper på hundrevis av tilskuere på tribunen.

– Dette skal bli en flott dag for hele klubben. Samtidig satser vi på at arrangementet skal gi kjærkomne kroner i klubbkassa, sier Ogann.

Direkte på tb.no

Har du ikke anledning til å være til stede på Gressbanen, trenger du ikke fortvile: Alt sendes direkte på tb.no med kommentatorene Truls Lian og Even Berthelsen på plass. Sistnevnte bør være en kapasitet på temaet, da Berthelsen innehar Guinness-rekorden i flest straffespark i løpet av et døgn.

LES OGSÅ: Even (17) tok 3.048 straffer på 24 timer!

– Vi ser fram til en dag der amatører møter proffer. Straffespark er en kunst de færreste behersker til det fulle, sier Lian – og lover flere godbiter for seerne allerede i gruppespillet.

– Klokken 10 får vi se om det finnes noen kandidater til Egebergs Ærespris når håndballgutta fra Nøtterøy møter hockeyspillerne i Vikings til en nervepirrende duell. Og klokken 11 skal våre lokale proffer Benjamin Stokke og Stian Semb Aasmundsen i «Die Mannschaft» på skjermen. Har førstnevnte lagt straffefadesen og den påfølgende skaden i serieåpningen av Eliteserien bak seg? spør Lian.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kommentatoren kan også friste seerne med småprat med store og små straffesparkskyttere.

– Underveis i sendingen får vi besøk i kommentatorboksen av ulike fotballprofiler, sier Lian.

For alle som ønsker å se sitt eget straffespark i reprise – og vise det fram til familie og venner – er det bare å logge seg inn på tb.no lørdag kveld.

– Hele sendingen blir lagt ut i opptak på tb.no i etterkant av mesterskapet, sier Lian.

Revansje for Benjamin?

At alt kan skje på et straffespark, kan Benjamin Stokke skrive under på. For sist gang 28-åringen tok et straffespark, gikk alt galt.

– Det merkeligste straffesparket jeg har opplevd, sier Stokke.

Det var mot Vålerenga i serieåpningen at den daværende Kristiansund-spissen fikk straffe etter å ha blitt tråkket på ankelen. Han tok selv straffen, men skled idet han skulle sparke til ballen. Resultatet var at ballen traff standfoten til Eik-gutten før den gikk i mål. Det førte til at scoringen ble annullert for to touch. Og Kristiansund tapte kampen 0–1. Som om ikke det var nok: Stokke måtte hinke av banen med en leddbåndsskade i ankelen. Og ble ute i flere uker.

– Jeg har litt å revansjere, kan du si, ler spissen som til daglig nyter fotball livet i danske Randers.

Lite terping

Benjamin Stokke har ofte vært fast straffeskytter på lagene han har spilt på, men er ikke på lista i sin nye klubb.

– Hvis jeg kan vise til et godt resultat i VM i straffekonk, får jeg kanskje sjansen i Randers, gliser han.

Spissen har aldri terpet spesielt mye på sparket fra krittmerket.

– Det hender vi har straffekonk på treningene, men jeg står aldri og øver på det etter trening. Det er vanskelig å få keepere til å bli med på det, sier Stokke.

Kristiansunds midtbanespiller Stian Semb Aasmundsen har ikke tatt et straffespark i offisiell kamp siden 2014.

– Det var da jeg spilte for Mjøndalen. Vi spilte borte mot Bærum – og jeg scoret, minnes Stian.

Han har hatt full treningsuke med KBK, og har lagt inn noen ekstra straffespark etter treningene.

– Men jeg kan ikke avsløre noen hemmeligheter før mesterskapet. Det eneste jeg kan si er at jeg ikke liker å vente ut keeperen. Sånne straffer irriterer meg bare, sier Stian Semb Aasmundsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags