Ponnigaloppen er alltid en fartsfylt og artig opplevelse under lokaltravet til Stokke og omegn travforening. Så også på Jarlsberg lørdag, men det kunne endt ille, dersom unge Elise Nielsen (13) fra Andebu ikke hadde holdt hodet kaldt.

Hesten eldre en rytteren!

-Breeze var veldig frisk da vi skulle ut i defileringen, jeg fikk beinet ut av stigbøylen og da vippet jeg av, men holdt tak i tommen og det gikk bra. Det var å få på seg brillene, leide hesten over til start og da gikk det unna, sier Elise beskjedent, hun har 15-årige Breeze på fôr sammen med en venninne.

Og unna gikk det, allerede i elvesvingen var det klart at det ville bli en kamp mellom Breeze og Montana VI. Sistnevnte bød på skikkelig motstand, men Breeze ga aldri slipp på sitt overtak.

LES OGSÅ: Enerne fikk heder

Veronicas opptur

Montéløpene fikk de hurtigste vinnerne. På kaldblodsfronten viste millionæren, 13-årige Horgen Kinge seg klart best under sin eier Veronica Paltto (25) fra Tønsberg.

-Hundre meter tillegg er vel ikke det ideelle og Horgen Kinge er vel en humørhest nå. Vi har ikke hatt formen noen av oss i det siste, men nå har det bedret seg og det var kjempegøy og ekstra stas å vinne her i dag, sier dyktige Veronica som opprinnelig er fra Alta, men kom til Vestfold som 16-åring.

Varmblosoppgjøret i travritt gikk til Halti H og Malene Berdalen. Sistnevnte jobber på suksess-stallen til Lars O. Romtveit på Skoppum. Halti H vant et svært jevnt nappetak med Worth the Waith og Krakartau.

LES OGSÅ: Kusket som en champion

Flere jenter

Det var mange jenter som viste seiersglede på Jarlsberg, deriblant Elsie Hafskjold fra Melsomvik. Elsie er som å se i montéløpene, men hun kan sine kunstner i sulkyen også. Således kusket hun Norwell Crown inn til en strålende seier.

-Dette er en bra traver, er en god hest, men den har trøblet til. Han er bror til en så god hest som Dreamcatcher, og nå håper vi det løsner for alvor, sier Elsie om hesten som eies av Elin Bentsen.

Acolas er et navn å merke seg. Treåringen kom fra Hamar til Jarlsberg for å debutere på lokaltrav. I sulkyen satt Catherine Åsegård, opprinnelig fra Søgne, men bosatt på Ottestad med Bjørn Wiker og tre hester.

-Vi kjøpte hesten etter auksjonen i 2013, da den var usolgt. Vi har en toårig kaldblodshest også samt en løpshest som ikke har gjort det så bra, men Acolas er veldig spennende, smiler Åsegård som fikk belønning for å ha reist så langt. Klokkene viste glimrende 19.6 (!).

Hermine og Tron Gravdal tok seg av innledningsløpet for hester uten grunnlag. Joachim Hansen kusket formsterke Torvald inn til klar førsteplass for trenerpappa Jan Morten Hansen.

Bjørn Larsen fra Revetal har storform på stallen om dagen. Nå presenterte Larsen en vinner i Never Forever, en lovende traver som blir spennende å følge framover.

LES OGSÅ: Viktorias Hemmelighet

Hedret av laget

Stokke og omegn travforening er landets størst i sitt slag, og inkluderer mange profiler både blant to- og firbeinte. Årets trener Frode Hamre og årets landschampion Eirik Høitomt er begge medlemmer av foreningen. I tillegg ble Kristine Kvasnes gjort stas på for sitt landschampionat i monté. Ny kategori for året var tittelen «årets komet». Den hedersbenevnelsen ble gitt til Josefine Eilertsen.

Kjell Arne Arthurson ble utnevnt til nytt æresmedlem i Stokke og omegn travforening. Fra før er det Lille Hop, Nuste Enger, Frank Skarsholt, Tore SimonsenJan Løvvold og Egil Johansen som innehar den tittelen i den 105 år gamle foreningen.

Herjet på Klosterskogen

V75-omgangen i Skien lørdag bød ikke på de store overraskelsene. Den som virkelig er og var STOR er Holmestrand-gutten Adrian Solberg Akselsen. 21-åringen kusket Odd Herakles, for arbeidsgiver trener Lars O. Romtveit, inn til hestens andre strake V75-triumf, og den tredje rikstotoseieren i løpet av en måned. På de fire siste startene har unge Adrian dermed sørget for at Odd Herakles eiere fra Telemark har kunnet innkassere nærmere 200.000 premiekroner. Med seieren lørdag rundet den femårige hingsten millionen inntravet.

Thor Borg var skikkelig i støtet på Klosterskogen lørdag, da han kusket inn to hester til førsteplass.