Gå til sidens hovedinnhold

Friidrettsforbundet: – Vi beklager

Artikkelen er over 8 år gammel

HOLMESTRAND: Friidrettsforbundet legger seg flate etter uttalelsene om Holmestrand Maraton.

Det vakte reaksjoner da Friidrettsforbundet gikk ut og sa at maratonløpet som Tomas Pinås arrangerer til inntekt for kreftsaken er ulovlig.I et åpent brev som ble sendt ut tidlig onsdag ettermiddag skriver forbundet at de beklager at saken har kommet skjevt ut og at de håper at det er mulig å finne gode samarbeidsformer i framtiden.

Brevet er signert Svein Arne Hansen (president NFIF), Kjetil Hildeskor (generalsekretær NFIF) og Jan-Olav Hay (Kretsleder Vestfold Friidrettskrets).

Les hele brevet nederst i saken.

Fornøyd arrangør

– Jeg er veldig fornøyd med at Friidrettsforbundet beklager, sier Tomas Pinås til tb.no.

Nå vil han legge saken bak seg.

– Jeg synes det er positivt at de trekker utspillet tilbake slik at vi kan få lagt saken og komme oss videre, sier Tomas Pinås.

Ordfører-utspill

Blant andre Vestfold-ordførerne reagerte sterkt da saken først ble kjent:

– Holmestrand maraton er et lavterskeltilbud som favner over både de av oss som liker å løpe eller foretrekker å gå. Vi er derfor svært betenkte til at Norges Idrettsforbund har tatt initiativ til å legge ned mosjonsløpet som engasjerer så mange mennesker på en så positiv måte, skrev ordførerne i alle Vestfold-kommunene i en felles pressemelding, med underskrift fra alle som én.

LES OGSÅ: Samtlige ordførere støtter Holmestrand maraton

– Beklager

LES HELE BREVET HER:

Åpent brev til Holmestrand maraton og ordførerne i Vestfold

«De siste dagene har debatten gått rundt Holmestrand maraton. Utgangspunktet var en henvendelse fra Vestfold friidrettskrets som nok var litt i krasseste laget, må vi innrømme.

Holmestrand maraton er et flott arrangement. Det skaper treningsglede og stort engasjement rundt løping og fysisk aktivitet. I tillegg går inntektene til et godt formål. Aktiv mot kreft som får overskuddet, er et flott tiltak som fortjener alle de inntekter de kan få.

Friidrettskretsen skrev i mailen til Holmestrand maraton at de støtter ethvert initiativ til løps- og mosjonsarrangementer. La oss derfor slå fast med en gang at vi ikke har til hensikt å stoppe dette arrangementet. Hvorfor har vi da reagert som vi har gjort?

For å forstå vår reaksjon må man sette seg inn i vår hverdag. I Friidretts-Norge er det over 800 klubber som drives av frivillige. Foreldre, onkler, tanter og andre står på hver dag hele året for at deres egne barn, og andres barn, skal få et godt aktivitetstilbud. For å kunne skape og drive et godt tilbud er klubbene avhengig av inntekter. En viktig inntektskilde er ulike mosjonsarrangementer hvor deltakerne betaler en liten deltakeravgift, får et startnummer og kan konkurrere med andre, eller bare ta det som en liten mosjonstur.

I tillegg er Friidrettsforbundet satt til å forvalte et nasjonalt og internasjonalt reglement på dette området. Disse reglene som er vedtatt i vår organisasjon skal sikre at konkurransene foregår i henhold til idrettens verdigrunnlag. Dette gjelder barneidrettsbestemmelser, dopingreglement, økonomireglement og andre forhold som er viktige for idrettsbevegelsen. Et samarbeid med en friidrettsklubb vil bidra til å kvalitetssikre arrangementet på disse områdene.

Vår bekymring er at stadig flere private, kommersielle aktører skal finne det opportunt å komme inn på et voksende mosjonsmarked. Sett fra et folkehelsesynspunkt kan man si at et større mangfold av aktiviteter er bra. Men hvis dette bidrar til at idrettens verdier og regler undergraves, og dårligere kår for dem som står på som frivillige i klubbene, kan vinninga gå opp i spinninga.

Vår løsning på dette er å oppfordre alle som ønsker å arrangere en friidrettsaktivitet til å samarbeide med en friidrettsklubb i sitt nærmiljø. Da sikrer man at arrangementet skjer i henhold til friidrettens verdier, lover og regler. I tillegg bidrar man  til at klubbene får en bekymring mindre.

Vi beklager at denne saken har kommet skjevt ut, og håper det er mulig å finne gode samarbeidsformer i framtida, også i Vestfold.»

Kommentarer til denne saken