Ginas hobby bringer penger i kassa

Gina Mathisen fra Andebu har hester som sin hobby og store lidenskap. Nå bringer hobbyen også penger i kassa.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

STORLØPSVINNER: Silent Storm vant Eckbo-løpet for trener Gina Mathisen og jockey Jacob Johansen.

STORLØPSVINNER: Silent Storm vant Eckbo-løpet for trener Gina Mathisen og jockey Jacob Johansen. (Foto: )

DEL

Få TB+ og eAvis i 5 uker for bare 5 kr!

45-åringen gjør så stor suksess for tiden at hun denne sesongen troner helt øverst på listen over amatørtrenere på Øvrevoll galoppbane. 468.000 kroner har stallen hennes løpt inn i 2016. 2-årige Silent Storm, som hun selv også eier, står for brorparten av innkjørte penger – 277.000 kroner.

Gina Mathisen ser på seg selv som en dyrevenn, med forkjærlighet for hester. Hun har «alltid» drevet med ridehester, og i 1998 startet hun også med galopphester. I dag har hun seks hester på stallen.

– Jeg er generelt glad i dyr, og spesielt hester. De er min lidenskap. Ridehester har jeg holdt på med i mange år, og da var det ikke så lang vei til galoppsporten, sier Gina Mathisen til Tønsbergs Blad.

– Ubeskrivelig morsomt

– Hva er det som fascinerer mest med hestene?

– For det første er de flotte å se på, og å ta dem med på ridetur i skogen er for meg en opplevelse. Å ri en galopphest i stor fart er ubeskrivelig morsomt. Men å kunne forme dem fra de er små er også givende.

– 2-årige Silent Storm er stallens stjerne, med seier i blant annet Eivind Eckbo-løpet på Øvrevoll i august. Hva er det som gjør henne så god?

– For det første har hun vært heldig med genene, og hun har vilje og løpshode som rekker.

Gina Mathisen ble amatørtrenerchampion på Øvrevoll også i 2002. Da var det 3-årige Zantana (treer i Derby) som dro lasset.

Håper på tangering

Treneren som holder til på Våle gård i Andebu, ser optimistisk på framtiden etter det suksessrike 2016.

– Målet er å tangere resultatene fra 2016. Jeg tror og håper noen av hestene mine kan sørge for det, men noe avhenger nok av hvordan vintertreningen kan gjennomføres, sier Gina Mathisen.

Artikkeltags