Ginas hobby bringer penger i kassa

STORLØPSVINNER: Silent Storm vant Eckbo-løpet for trener Gina Mathisen og jockey Jacob Johansen.

STORLØPSVINNER: Silent Storm vant Eckbo-løpet for trener Gina Mathisen og jockey Jacob Johansen. Foto:

Gina Mathisen fra Andebu har hester som sin hobby og store lidenskap. Nå bringer hobbyen også penger i kassa.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

45-åringen gjør så stor suksess for tiden at hun denne sesongen troner helt øverst på listen over amatørtrenere på Øvrevoll galoppbane. 468.000 kroner har stallen hennes løpt inn i 2016. 2-årige Silent Storm, som hun selv også eier, står for brorparten av innkjørte penger – 277.000 kroner.

Gina Mathisen ser på seg selv som en dyrevenn, med forkjærlighet for hester. Hun har «alltid» drevet med ridehester, og i 1998 startet hun også med galopphester. I dag har hun seks hester på stallen.

– Jeg er generelt glad i dyr, og spesielt hester. De er min lidenskap. Ridehester har jeg holdt på med i mange år, og da var det ikke så lang vei til galoppsporten, sier Gina Mathisen til Tønsbergs Blad.

– Ubeskrivelig morsomt

– Hva er det som fascinerer mest med hestene?

– For det første er de flotte å se på, og å ta dem med på ridetur i skogen er for meg en opplevelse. Å ri en galopphest i stor fart er ubeskrivelig morsomt. Men å kunne forme dem fra de er små er også givende.

– 2-årige Silent Storm er stallens stjerne, med seier i blant annet Eivind Eckbo-løpet på Øvrevoll i august. Hva er det som gjør henne så god?

– For det første har hun vært heldig med genene, og hun har vilje og løpshode som rekker.

Gina Mathisen ble amatørtrenerchampion på Øvrevoll også i 2002. Da var det 3-årige Zantana (treer i Derby) som dro lasset.

Håper på tangering

Treneren som holder til på Våle gård i Andebu, ser optimistisk på framtiden etter det suksessrike 2016.

– Målet er å tangere resultatene fra 2016. Jeg tror og håper noen av hestene mine kan sørge for det, men noe avhenger nok av hvordan vintertreningen kan gjennomføres, sier Gina Mathisen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags