Nærmer seg normal puls igjen

Flint åpnet svakt, men har gradvis kommet mer og mer med i kampen.

Flint åpnet svakt, men har gradvis kommet mer og mer med i kampen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Kampen mellom Flint og Sola ble en thriller av de sjeldne.

DEL

Frem og tilbake. To lag som skiftet på å være i føringen. Gi og ta. Kontroversielle dommeravgjørelser.  Kampen mellom Flint og Sola hadde det aller meste. Nervedramaet endte til slutt 29-29.

- Nå er pulsen bare litt over hva som er usunt, smiler Flint-trener Pål Oldrup Jensen rett etter kampslutt.

Vi forstår hva han mener, for dette var en thriller som fikk hjertet til å slå fortere. Og kanskje var det greit at det endte med et poeng til hver. Begge fortjente å få med seg noe fra denne kampen, det hadde i alle fall vært veldig surt for de som ikke hadde fått det.

Glad og stolt

- Jeg er veldig glad for det ene poenget vi får. Det er en god deal for oss. Vi må huske på at Sola uten tvil er topplaget i denne divisjonen, sier Oldrup Jensen som var meget fornøyd med det laget hans leverte.

- Jeg er veldig stolt av jentene. De fighter, tør å gi juling.

Kampen viste at Flint i høyeste grad er i stand til å kjempe mot forhåndsfavorittene, men ingen i Flint-leiren tør å selge inn toppstrid riktig ennå.

- Det kan vi ikke forvente nå, vi vil nok variere for mye til det. Resultatet i dag gir selvtillit, men vi må bare ty til klisjèen om en kamp av gangen og jobbe videre, sier Oldrup Jensen.

Dansk dynamitt

Den 25 år gamle keeperen Vivi Storvang fra Danmark er faktisk en av de klart eldste på dette laget. Hun regner heller ikke med at det vil strekke helt til denne sesongen.

- Jeg tror det blir vanskelig når vi er så unge og urutinerte. Nivået svinger veldig, det ser vi også på trening hvor det er alt fra eliteserie- til 2.divisjonsnivå. Vi må få tid til å bygge oss opp, mener hun.

Dansken kom inn etter pause, og sammen med sin landskvinne Simone Dupont Larsen som scoret hele 11 ganger, var hun meget sentral i thrilleren. På 29-29 og bare tre minutter igjen reddet hun straffe, og fulgte opp med en ny avgjørende redning i aller siste sekund.

- Jeg tenkte bare "den må jeg redde, hvis ikke har vi ingen sjanse", sier hun om strafferedningen.

I motsetning til treneren trenger hun litt mer tid på å glede seg over poenget.

 - Jeg setter høye krav, og blir aldri helt fornøyd. Akkurat nå føles det som det er et poeng tapt, men når jeg får sovet litt på det så blir det nok ikke så verst likevel, smiler hun.

Kampfakta:

Flint-Sola 29-29(13-14)

1.divisjon håndball

Slagenhallen

Tilskuere: 200

Flint: Vivi Storvang, Rebekka Bakke Karlsson, Nina Heglund 3, Katharina Aho 2, Maria Borge, Madelen Bringaker 3, Simone Dupont Larsen 11, Karoline Vivestad Flåten, Brynja Magnusdottir 3, Sofie Vinde Norum, Henriette Jarneid 5

Toppscorer Sola: Malin Holta 5

Utvisninger: Flint 1 x 2, Sola 6 x 2

Les mer om kampen her:

* Slutt, 29-29. Vivi Storvang tar frem en ny meget viktig redning, denne gangen i aller siste sekund.

*59.30.  De mister den, men Flints sjanse til å ta ledelsen går i tverrligger. Dupont Larsen prøver å kaste seg inn på returen, men rekker ikke frem. Sola har ballen med bare 24 sekunder igjen

* 58.30. Ai,ai. Sola-keeperen redder skuddet fra Heglund. Sola har ballen.

* om ikke det er helt "Balkan-stemning" er det lenge siden det har vært sånt try i Slagenhallen. publikum prøver virkelig å løfte frem jentene sine

* tre nervepirrende minutter igjen for de 200 tilskuerne i Slagenhallen

* 57.13 Dupont Larsen skyter over. Sola får straffe, men Storvang redder!! Den kan bli viktig!

* 55.43 27-27

*55.24. 27-26, Bringaker!

* 54.35. 26-26, ved Ramnes-jenta Malene Folkvord!

* 53.36: 26-25, Magnusdottir!

*53.02 25-25, Aho!

*52.46: 24-25

* 51.38. 24-24. Her går det unna! Brynja Magnusdottir krangler inn utligningen. Det er ulidelig spennende sluttminutter i vente her nå!

* Ny straffe til Flint, og ny tominutter. 23-24, Nina Heglund!. Sola-treneren raser mot egen forsvarer, og føler behov for å forklare det til tilskuerne som tror han klager på dommeren

* 50.20 Flint setter to frimerker nå, men det hindrer ikke Sola i slippe til andre steder. 22-24

* 49.13: Der! Dupont Larsen, 22-23!

* Nå er det bortelagets trener sin tur til å rase. "Helt utrolig!" sier han om tominutteren som deles ut idet Nina Heglund dundrer i parketten. Han er ike mer imponert i det Flint får straffe like etter

*47.53: Ååå, det er nære! Magnusdottir kriger ballen frem til Aho, men avslutningen går i innsiden av stolpet. I stedet scorer Sola, 21-23 nå

* 46.37. 21-22. Flint sliter i undertall, og Sola gjenerobrer ledelsen. Oldrup Jensen tar timeout

* 46.00 21-21

* 45.30 21-20, og Madelen Bringaker får en tominutter. Det er med andre ord langt fra avgjort her, om noen mot formodning skulle ha trodd det

* 43.59 21-19! Henriette Jarneid regelrett kriger inn neste scoring. Gjennombruddskraft på sitt beste! Og bak redder Vivi Storvang igjen,

*42.min Etter reaksjonene fra publium å dømme er i alle fall ikke hjemmedømming tema i kveld. Men de får sin lille revansje i det Brynja Magnisdottir kontrer inn 20-19!'

* 41.09 19-19 nå.

* Dommerne på ny i fokus. Denne gang fordi Karoline Vivestad Flåten får en tominutter få forstår noe av. Oldrup Jensen minst av alle.

* 39.40: Det utnytter Flint i det Katharina Aho stuper inn fra venstrekanten og setter den sikkert i mål.

* 39.02 :  Sola reduser til 18-17, men pådrar seg en utvisning etter røff behandling av Madelen Bringaker.

* 37.58. 18-16. Sola får en redusering, men lagledelsen liker åpenbart ikke utviklingen i kampen og tar omgangens første timeout.

* 35.55 Straffe til Flint. Dansken knaller den inn igjen, 18-15 til Flint!!!

* 35.42 17-15! Dupont Larsen!.

*34.25: 16-15! Så tar Flint ledelsen for første gang i kampen. Henriette Jarneid sikker som banken!

*33.17: 15-15. Sola tar ledelsen igjen, men det tar ikke lang tid før Nina Heglund bringer balanse i regnskapet.

* 31.45 14-14! Endelig er Flint i kapp. Med en feberredning avverger først Sola-keeper  Kimberley Bleivik en kjempemulighet fra Vivestad Flåten, men rett etter scorer Dupont Larsen.

* Kampen i gang igjen. Vivi Storvang tar over plassen i Flint-buret. Hjemmelaget har ballen.

* Dagens gjester tar tilbake serieledelsen om de vinner her i dag. De hadde den før i går, da Molde (som slo Flint forrige helg) gikk forbi etter seier over Gjerpen. Verken Molde eller Sola har tapt poeng hittil denne sesongen. Flint står med to seire og et tap på sine tre første kamper.

* For de som ikke også følger Nøtterøy kan vi melde om at det er helt jevnt i Nadderudhallen. Hjemmelaget Haslum leder i skrivende stund med et mål. Den kampen startet 18.30.  Lagene i ferd med å komme ut på banen igjen i Slagenhallen.

* Fra det ene til det andre så kan det tyde på at idretts-Norge sliter med å godta at det ble nei til OL. Akkurat som FK Tønsberg i går har Flint børstet støvet av OL-floka fra 1994  til pauseunderholdninger.

* Flint åpnet svakt, men har gradvis kommet mer og mer med i kampen. Før den siste omgangen er det helt åpent.

* 30 min. pause. 13-14 Flint har fått orden på forsvarsspillet, og det betaler seg. Vivestad Flåten stopper et Sola-angrep, og Flint får en sjanse til før pause. Den benytter Henriette Jarneid seg av på beste vis, og scorer to sekunder før pausesignalet går. Dermed står det 13-14 og det er både drama og muligheter for Flint-poeng i aften!

* 29 min  Dupont Larsen går ned for telling, men kommer seg heldigvis på beina igjen. Flint får god støtte fra publikum, ingen tvil om hvem som er på hjemmebane i dag!

* 28. min: Stygg feil av Nina Heglund, og Sola snapper tversoverpasningen. Rebekka Bakke arlsson revansjerer seg med en kjemperedning! I stedte går Flint i angrep, og scorer ved Henriette Jarneid. 12-14 nå!

*26.min: 11-14. Enkel scoring for bortelaget, og Bakke Karlsson irriterer seg over et skudd hun burde tatt. "Bare glem den!" , trøster treneren. Dupont Larsen reduserer på ny, før Sola scorer i neste angrep

* 25 minutter. 10-12. Etter at Sola øker ledelsen reduserer Madelen Bringaker umiddelbart. Bestefar Oddvar Bringaker liker det han ser fra tribuneplass

* 9-11, Nina Heglund! Flint kryper innpå. Først redder Rebecca Bakke Karlsson pent, og Flint benytter sjansen til å gå rett i angrep. Det er absolutt kamp igjen her!

* Treneren gir sine jenter klar beskjed om å klinke til å duellene. " Det er bare å holde, det er åpenbart lov", slår han fast

* Flint-trener Pål Oldrup Jensen lite imponert over dommernes innsats. "Hva er dette?" ljomer over banen, og han har et poeng. Det tillates langt mer foran Sola-målet enn i motsatt ende. "Finn på en annen unnskyldning!" sier han da den ene dommeren prøver å forklare inkonsevensen

*Siden har Sola festet grepet igjen, og leder i øyeblikket 6-10 i Slagenhallen

*Sola ledet 5-1 da Pål Oldrup Jensen tok timeout allerede etter syv minutter. Det hjalp umiddelbart, og Flint var oppe i 4-5 i løpet av få minutter.

*En tung start for Flint, som slet met topplaget fra Stavanger i åpningen.

*Etter litt teniske problemer er vi endelig lare fra Slagenhallen, med 1.divisjonsoppgjøret mellom Flint og Sola

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags