Even (11) fikk landslagskaptein som mentor: – Det var akkurat han jeg ønsket meg

FORNØYD: Even Hivand gleder seg til Bjarte Myrhol kommer til Flint for å lede en treningsøkt.

FORNØYD: Even Hivand gleder seg til Bjarte Myrhol kommer til Flint for å lede en treningsøkt.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Blant 750 søkere er Even Hivand fra Flint plukket ut som en av 16 gutter som får være håndballguttas maskoter gjennom 2018.

DEL

– Jeg synes dette er veldig gøy. De andre guttene på laget synes det var kult også, sier en stolt Even Hivand.

Fredag kveld spiller Norge mot Frankrike i den første kampen i EM i håndball. På Tolvsrød sitter det en ekstra spent kar foran TV-skjermen.

Even Hivand er nemlig blitt plukket ut som maskoten til landslagskaptein Bjarte Myrhol i 2018.

Vil motivere

Det er andre året hovedsponsoren til herrelandslaget i håndball plukker ut 16 gutter i alderen 9-12 år som får være lagets maskoter i ett år. Målet med breddeprosjektet er å motivere flere barn og unge til å satse på håndball og bli i idretten.

NØKKELSPILLER: Bjarte Myrhol er landslagets kaptein.

NØKKELSPILLER: Bjarte Myrhol er landslagets kaptein. Foto:

750 søknader kom inn fra hele landet, og nå har de 16 heldige blitt plukket ut. Hver enkelt av «mini'ene» får utdelt en spiller på landslaget som blir deres mentor.

Even Hivand er veldig fornøyd med å ha Bjarte Myrhol som sin mentor.

Kommer til Tønsberg

– Jeg var veldig spent på hvem jeg skulle få, og det var de andre på laget også. Det betyr at han skal komme til Tønsberg å trene laget mitt en gang i løpet av året. Det blir kjempekult, og det synes treneren min også.

Even og familien flyttet til Tønsberg i oktober i fjor, og han trives godt i Flint. Beskjeden om at han skulle være maskot for landslaget tok han med seg inn i sin nye klubb, det var ingen dårlig start.

– Da jeg kom til Flint, visste jeg allerede at jeg skulle være maskot for landslaget. Det synes de andre guttene på laget var kult, men spillerne fra det gamle laget mitt synes det var litt dumt at jeg skulle flytte da, sier Even.

Følelsesladd

STOLTE: Storesøster Katrine og mamma Nina er stolte av at Even er blitt landslagets maskot.

STOLTE: Storesøster Katrine og mamma Nina er stolte av at Even er blitt landslagets maskot. Foto:

Mamma Nina Hivand og storesøster Katrine Hivand er stolte over at Even får være med på dette. De er begge ihuga håndballsupportere.

– Presentasjonen av minihåndballgutta gikk på TV og jeg satt selvfølgelig å så på. Når Even kom ut med Myrhol på drakta kom alle følelsene frem. Det var så gøy å se, sier storesøster Katrine.

– Even er vokst opp i en håndballhall og var vel en uke gammel når han var på sin første kamp. Dette er kjempestort for både han og oss, sier mamma Nina.

Gleder seg

Første oppdrag for minihåndballgutta var å presentere EM-laget til landslaget rett før jul. En av mange ting de får være med på gjennom året som maskoter. De skal også få være med på enkelte landskamper og være med på en landslagssamling. I tillegg kommer hver enkelt mentor innom klubben til sin maskot for å holde en treningsøkt.

– I april skal vi blant annet til Bergen på Gjensidige Cup. Det blir moro, sier Nina.

Men det er treningsøkta med Myrhol som Even gleder seg aller mest til.

– Jeg er veldig spent på den treningen, og håper vi kan få til noe sosialt etterpå så vi kan prate litt med han. Jeg må planlegge og tenke litt på hva jeg skal spørre han om, avslutter Even.

MASKOTSAMLING: Alle maskotene var samlet da EM-troppen til Norge ble presentert før jul.

MASKOTSAMLING: Alle maskotene var samlet da EM-troppen til Norge ble presentert før jul. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags