Hanna (17), Helle (17), Margareth (17) og Stine (18) har en oppfordring til deg

MANGE ØKTER: Framgangen kommer ikke av seg selv. Flint-jentene legger ned mye trening både i hallen og i treningsstudioet. Fra venstre Hanna Nordby, Helle Kierulf, Margareth Stiansen og Stine Norén.

MANGE ØKTER: Framgangen kommer ikke av seg selv. Flint-jentene legger ned mye trening både i hallen og i treningsstudioet. Fra venstre Hanna Nordby, Helle Kierulf, Margareth Stiansen og Stine Norén. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Inspirert av herrelandslaget til Norge lover Flint-jentene håndballfest i toppkampen mot Sarpsborg søndag: – Kom dere i hallen og hjelp oss fram til seier!

DEL

Hanna Nordby, Helle Kierulf, Margareth Stiansen og Stine Norén er fire eksempler på at Flint bygger et lag for framtiden. Tenåringene har vært involvert i brorparten av lagets kamper denne sesongen. En sesong som så langt har resultert i 13 seire av 13 mulige.

– Vi snakker ikke så mye om det, men det hadde selvsagt vært kult hvis vi gikk gjennom serien uten tap, sier jentene.

Oppladningen til søndagens toppkamp mot Sarpsborg i 2. divisjon kunne knapt vært bedre. Nylig var de på skoletur til Kroatia med håndballinja til Wang Toppidrett. Der fikk de med seg tre av Norges innledende kamper i det pågående EM-sluttspillet. Spillet til Sander Sagosen & co. gjorde inntrykk.

– Det var utrolig gøy å se kampene live. Det var et kick. Det gir deg så mye inspirasjon til å satse på håndball, sier jentene oppglødd.

Går for opprykk

Forrige sesong var blytung for Flint. Tapene kom tett – og det endte med nedrykk fra 1. divisjon. Margareth og Stine var begge med i A-stallen, da alt gikk tungt.

– Det er ikke gøy å tape, rett og slett. Vi merker stor forskjell fra i fjor. Det er mye mer håndballglede nå, sier Stine.

Jentene tror årets Flint-utgave hadde klart seg i 1. divisjon.

– På papiret har  vi nesten et bedre lag i år. Vi har fått tilbake rutinerte spillere, og andre er tilbake fra skader. Vi håper selvsagt på opprykk, sier de.

Skryt fra Tonje

Stine og Hanna er ekte Flint-jenter. Helle er opprinnelige fra Borre, mens Margareth er fra Arendal. Trener Tonje Larsen er full av lovord over de unge jentene.

(Saken fortsetter under bildet)

I UTVIKLING: - Seriøse og treningsvillige, sier Tonje Larsen om lagets unge alibi.

I UTVIKLING: - Seriøse og treningsvillige, sier Tonje Larsen om lagets unge alibi. Foto:

– Jentene er seriøse og treningsvillige, og dette har resultert i en fin utvikling de siste årene, sier Larsen.

Hun gir følgende karakteristikker av de fire spillerne:

Hanna Nordby: – Linjespiller som har hatt en veldig fin utvikling det siste halve året. Vil mye og er sterk som en bjørn. Hun er tøff i alle satsinger og gir seg aldri.

Helle Kierulf: – Bakspiller i fin utvikling. Helle har et godt skudd fra bakken og fra lufta, og er i tillegg god i forsvar.

Margareth Stiansen: – Bakspiller og kant, en spiller som kan benyttes i flere posisjoner. Hun er fintesterk og har et godt underarmsskudd.

Stine Norén: – Bakspiller med et meget godt skudd. Hun er en spiller som satser 100 prosent i enhver situasjon, hun er uredd. Hun har vært uheldig med skader («jumpers knee»), men nå er hun på vei tilbake.

Humør og latter

Jentene sender følgende ord i retur til den meritterte treneren:

– Vi er kjempeheldige som har Tonje som trener. Vi merker at hun har vært toppspiller selv. Hun er veldig flink til å spørre oss om hvordan vi har det. Og hun er veldig flink til å tilpasse treningen til den enkelte spiller.

(Saken fortsetter under bildet)

HUMØRFYLT: - Alltid gøy å komme på trening under Tonje Larsen, sier Stine Norén (fra venstre), Margareth Stiansen, Hanna Nordby og Helle Kierulf.

HUMØRFYLT: - Alltid gøy å komme på trening under Tonje Larsen, sier Stine Norén (fra venstre), Margareth Stiansen, Hanna Nordby og Helle Kierulf. Foto:

I tillegg til det håndballfaglige er det særlig én ting jentene trekker fram ved Tonje Larsen.

– Ikke minst humøret hennes! Det er alltid gøy å komme på trening. Du blir møtt med et smil og mye latter.

Gulvet i Flinthallen er hardt, og for å forebygge skader gir treneren jentene lov til å kjøre alternative økter hvis de har behov for det. Spillerne bruker blant annet en del tid på treningssenteret Level på Olsrød.

– Det er veldig viktig for laget at vi en avtale med treningssenteret, sier jentene.

Trenger publikum

Hittil har Flint feid all motstand av banen. Søndag får de endelig skikkelig motstand, når Sarpsborg kommer på besøk i Tønsberg idrettshall. Østfoldingene har vunnet 11 av 13 kamper.

Det er samtidig Flints første hjemmekamp siden 19. november. Det er altfor lenge siden, ifølge spillerne.

– Det er veldig gøy å spille hjemme. Det er noe eget, og det gir oss et ekstra kick med mye folk på tribunen. Det er kjedelig å spille i en hall som er stille.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags