– Nok en god kamp av jentene

LEVENDE VEGG: Vivi Storvang slapp inn kun fire mål i første omgang.

LEVENDE VEGG: Vivi Storvang slapp inn kun fire mål i første omgang. Foto:

«Hvem kan stoppe denne gjengen?» skrev vi etter forrige Flint-storseier. Østsiden var ikke svaret.

DEL

2. divisjon kvinner: Østsiden-Flint Håndball 17-28 (4-16)

For to uker siden feide Flint antatt opprykksrival Sarpsborg av banen. Neste tur over fjorden ble ikke mindre komfortabel.

Bortekampen mot Østsiden var avgjort allerede til pause, etter at Flint slapp inn bare fire og selv scoret 16 ganger.

Fra hjemmelaget utlignet Elise Johnsen og Flints første mål var Flint i føringen resten av kampen etter at Johnsen satt inn nummer to etter 1 minutt og 45 sekunder. Derfra og ut økte det jevnt og trutt.

Dermed kunne Tonje Larsens mannskap koste på seg å «tape» den andre omgangen 13-12, og til slutt reise hjem med seier 28–17 og to nye poeng. Nevnte Johnsen ble sammen med kaptein Henriette Jarneid toppscorer med fem mål. Men på en dag motstanderen bare scorer fire mål på en omgang fortjener også de som gjorde jobben bakover skryt.

Slapp til alle

– Nok en god kamp av jentene, jeg er veldig fornøyd, oppsummerer Tonje Larsen.

– Keeperne våre er veldig gode, både Vivi Storvang som tetter igjen før pause og Cecilie Ullitz som redder oss i de periode vi slurver litt etter pause. Og forsvarsspillet er bra, legger hun til.

Treneren benyttet sjansen til å slippe til flere spillere, og la noen prøve seg på uvante plasser, utover i kampen.

– Det løste de bra. Vi har en periode i første omgang vi er veldig gode og skaffer oss en god ledelse. Annenomgangen starter vi litt dårlig, men vi klarer å hente oss igjen, sier Larsen.

Tar ikke lett på noen kamper

Det rimer godt med oppfatningen til Marianne Iversen, som nok en gang var toneangivende for Flint og ble kåret til banens beste.

– Vi var ikke helt på i starten av annenomgang, men etter at Tonje tar en timeout funker det bedre igjen. Og første omgangen er veldig bra, sier hun.

– Seier er seier, og vi må være fornøyd med det på en middels dag. Jeg tror mye av grunnen til at vi vinner disse kampene er fordi vi har den rette tenningen og nervøsiteten, og ikke tar lett på noen kamper.

Med onsdagens seier troner Flint fremdeles øverst på tabellen, etter fire seire av fire mulige. Hokksund på 2. plass har like mange poeng, men langt dårligere målforskjell. Det samme gjelder Tromsø på tredjeplass som har mulighet til å ha full pott etter fire runder om de vinner sin hengekamp.

To hjemmekamper

Neste kamp for Flint er hjemme mot Fredrikstad Ballklubb 2 onsdag 18. oktober, og nye hjemmekamp mot Storhamar 2 tre dager senere.

– Det gleder vi oss til, det pleier å være bra trykk i Tønsberghallen. Vår jobb er å vinne kamper, så håper vi selvfølgelig at folk har lyst til å komme og se på oss, sier Tonje Larsen.

Kampfakta

Østsiden-Flint 17-28 (4-16)

2. divisjon håndball kvinner

Kongstenhallen B

Flint: Cecilie Ullitz, Vivi Storvang, Hannah Oldrup Jensen, Stine Norén, Marianne Iversen 4, Kristine Holter 3, Elise Johnsen 5, Marte Smistad 2, Jenny Liodden, Elise Vedeler 4, Cathrine Pedersen 1, Nina Haugen, Helle Kierulf, Margareth Stiansen 1, Henriette Jarneid 5, Tina Enger

Utvisninger: Østsiden 1 x 2, Flint 2 x 2

Toppscorer Østsiden: Isabell Heard 6

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags