Tonje på celeber liste

CELEBERT SELSKAP: Tonje Larsen trener for tiden Flint Håndball med stor suksess i 2. divisjon. Hun er med på topp ti-listen over tidenes beste norske håndballspillere.

CELEBERT SELSKAP: Tonje Larsen trener for tiden Flint Håndball med stor suksess i 2. divisjon. Hun er med på topp ti-listen over tidenes beste norske håndballspillere. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Cecilie Leganger er tidenes beste norske håndballspiller, ifølge NTBs rangering. Tonje Larsen havner også høyt på listen.

DEL

Tonje Larsen fra Tønsberg ble av mange ansett som en komplett utspiller, da hun regjerte for Norge og Larvik HK i en årrekke.

På NTBs kåring over de beste kvinnelige norske håndballspillerne gjennom tidene får den nåværende Flint-treneren også fortjent skryt. Hun havner på sjetteplass i det svært celebre selskapet.

Helt på topp troner målvakt Cecilie Leganger.

– Jeg er med på at Cecilie er best. Jeg har hatt gleden av å spille med henne og blant annet vunnet Champions League, sier Gro Hammerseng-Edin til NTB.

Fire jenter fra årets VM-tropp er inne på topp-10-listen.

DAGENS JENTER: Nora Mørk (midten) og Heidi Løke (til høyre) er med på NTBs topp-10-ranking, mens Stine Bredal Oftedal kan være på vei inn etter hvert.

DAGENS JENTER: Nora Mørk (midten) og Heidi Løke (til høyre) er med på NTBs topp-10-ranking, mens Stine Bredal Oftedal kan være på vei inn etter hvert. Foto:

Her er listen:

1. Cecilie Leganger. Revolusjonerte keeperrollen og var i mange år i en helt egen klasse. – God nok til å spille i svensk førstedivisjon for menn, sa den svenske håndballprofilen Claes Hellgren etter en kamp i prøve-OL i 1995.

2. Gro Hammerseng-Edin. En ledertype av de helt, helt sjeldne. Spilte både forsvar og angrep og var nøkkelkvinne i flere mesterskap etter debuten med skuffende EM i 2000.

3. Katrine Lunde. Ny målvakt som var førstevalg i perioden 2004–2012. Reddet Norge til flere titler og hadde en strålende klubbkarriere i utlandet. Nytenning i Vipers Kristiansand, og nå er 37-åring i VM-troppen med superform. Også hun har blitt mor på veien.

4. Kari Aalvik Grimsbø. Med på landslaget i flere år før det løsnet helt for henne. Overtok førstekeeper-rollen underveis i 2012-OL, var helt sentral på veien mot gullet der og har stort sett prestert som ener i mesterskap etter det. Har rukket å bli mamma underveis i karrieren. Med i VM.

5. Heidi Løke. Kom opp med et strekspill i angrep ingen andre har vært i nærheten av. Er blitt mamma to ganger i karrieren, sist i juni. Spiller VM i Tyskland.

6. Tonje Larsen. Av mange ansett som den mest komplette utespilleren i Norge gjennom tidene. Kunne takle flere posisjoner. Spilte EM – og vant – like før hun ble 36 år i 2010.

7. Nora Mørk. Har vunnet mye tross flere alvorlige skader og snill alder (26). Har et repertoar av de sjeldne i angrep og dominerer tross at hun er liten (165 cm) som bakspiller. Kan absolutt blir den som tar scoringsrekorden fra Grini.

8. Kjersti Grini. Fortsatt mestscorende på landslaget med 1003 mål. Det er 4,99 i gjennomsnitt per kamp. En ren angriper som kunne smadre det som var av keepere.

9. Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Nummer to på adelskalenderen når det gjelder landslagsmål (971). I verdenstoppen som toveisspiller ute på kanten i mange sesonger. «Linka» var til å stole på år etter år.

10. Else-Marthe Sørlie Lybekk. Toveisspiller på streken som bidro i flere sesonger i verdenstoppen, blant annet strålende da Norge tok sitt første mesterskapsgull (EM 1998).

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags