Gratis inngang skal gi penger i klubbkassa

Astrid-Marie Nygård (foran) sammen med Arild Johansen (fra høyre), Sven-Erik Kristiansen og Kjell Roger Skauen.

Astrid-Marie Nygård (foran) sammen med Arild Johansen (fra høyre), Sven-Erik Kristiansen og Kjell Roger Skauen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nøtterøy Håndball åpner dørene til sin neste hjemmekamp. Det skal hjelpe klubben til å bli kvitt gjelda.

DEL

Nøtterøys hjemmekamp mot Herkules søndag 26. mars kan bli helt spesiell. Av to grunner.

For det første er det en opprykkskamp som kan ende med at Nøtterøy Håndball blir klar for eliteseriespill.

For det andre er det en "kronekamp" som skal gi klubben kjærkomne kroner i klubbkassa.

LES OGSÅ: – Vi var best på alt 

- Nå det gjelder

Markedssjef Astrid-Marie Nygård har allerede vervet noen støttespillere til å bli med på «kronekampen» hjemme mot Herkules.

Arild Johansen (Messafestivalen, Sport1 Tolvsrød og Jernia Tolvsrød), Sven-Erik Kristiansen (Canon Business Center) og Kjell Roger Skauen (Skousen Hvitevarer) er blant dem som bretter opp ermene og graver dypt i lommene.

Det handler om Nøtterøy-håndballens framtid.

– Det er nå det gjelder å komme på banen hvis vi ønsker å ha et topplag her i byen, sier Kjell Roger Skauen.

Tyngende gjeld

Som tidligere omtalt i Tønsbergs Blad sliter Nøtterøy Håndball med langsiktig gjeld. Selv om klubben har tatt økonomiske grep de siste årene, er gjelden fortsatt like under én million kroner. Denne må klubben bli kvitt innen utgangen av 2018 for å få lisens til å spille norsk topphåndball.

LES OGSÅ: Dine lopper er gull verdt for Nøtterøy Håndball 

«Kronekampen» er ett av flere inntektstiltak som skal redde klubben, inspirert av erfaringer Elverum har gjort med samme opplegg. «Kronekampen» handler om at privatpersoner eller bedrifter betaler et bestemt beløp per tilskuer som dukker opp i Nøtterøyhallen i kampen mot Herkules.

– Privatpersoner kan gi helt ned i 10 øre per tilskuer, mens bedrifter starter på 1 krone, sier Astrid Marie Nygård. Alle bidragsytere vil bli fakturert fortløpende etter kampen.

Kronene som samles inn via «kronekampen» vil gå direkte til å styrke klubben i jobben som gjøres mot å sikre sunn drift innen utgangen av 2018, sier Nygård.

– Bidragsytere til kronekampen er også med å skape håndballfest for lokalmiljøet, samt sette enda større fokus på herrehåndball.

Ispinnetårn

Nøtterøy Håndball håper at gratis inngang skal lokke mange til Nøtterøyhallen 26. mars klokken 18.00. Så er det opp til publikum om de ønsker å gi håndballklubben en skjerv. Nøtterøy håper at tusen skal gi tusener.

– Tusen tilskuere er målet. Det blir det gode penger av, sier Astrid-Marie Nygård.

Hun kan lokke med en håndballkamp litt utenom det vanlige mot Herkules.

– Det blir aktiviteter for både små og store i hallen denne kvelden. Det er blant annet lagt opp til en konkurranse som går ut på å bygge det høyeste tårnet bestående av ispinner. Alle deltakere får fine premier, sier Nygård og fortsetter:

– Kronekampen er et arrangement for hele lokalmiljøet og en fin anledning for oss som klubb å vise fram både arenaen vår, produktet vårt og ikke minst alle våre samarbeidspartnere. Nøtterøyhallen skal være en møteplass og et naturlig samlingspunkt for både små og store – rett og slett en arena som er tilgjengelig for alle.

Bygger nettverk

Støttespillerne fra næringslivet er fulle av lovord om hvordan det er å være støttespiller for håndballklubben.

– Nøtterøy Håndball gir veldig mye tilbake til oss i form av nettverk og kontakter, sier Sven-Erik Kristiansen i Canon Business Center.

Alt handler om nettverk. Gjennom kontakten vi får med andre støttespillere av Nøtterøy kan vi omsette oss imellom, sier Kjell Roger Skauen.

– I Messafestivalen er Nøtterøy den klubben vi har fått mest igjen av når det gjelder positivitet og praktisk hjelp. Jeg syns lokale bedrifter har et samfunnsansvar i å støtte idrett og frivillighet. Skal man få underholdning og topphåndball, må man også være med å bidra. Det ville vært for galt dersom Nøtterøy ikke fikk lisens fra håndballforbundet til å spille i eliteserien fra 2018. Her må det lokale næringslivet kjenne sin besøkelsestid, sier Arild Johansen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags