At Nøtterøy skulle tape med tolv mål i lokaloppgjøret mot Runar trodde nok knapt de mest optimistiske sandefjordingene før kampen.

Nøtterøy kom inn mot oppgjøret med ni strake kamper uten tap, og hadde ikke opplevd nederlag siden det knepne tapet mot Nærbø 18. september. Det er 133 dager siden. Nå kom serielederen ned på jorda med et brak igjen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Vi styrer mye av kampen i første omgang, men så lar vi oss provosere av både dem og dommerne, og mister hodet. I andre omgang virker det som at de treffer på absolutt alt de gjør, og vi ikke får til noe, sier Werner Nordby.

Helsvart etter sidebytte

Og akkurat som med herrelandslaget i VM-finalen mot Frankrike så det lovende ut for gjestene i første omgang. Da var matchen slik et lokaloppgjør skal være, med tøffe dueller og en jevnspilt forestilling. Runar tok ledelsen for første gang etter 25 minutter.

Dessverre minnet også de siste 35 minuttene om utviklingen i VM-finalen. I løpet av et horribelt kvarter gikk Nøtterøy fra å lede med ett til å ligge under med åtte mål, og kampen var i realiteten avgjort.

– Det er en helsvart andre omgang. Jeg vet ikke hva som går galt, men det er egentlig alt. Vi har ingen redninger, dårlig forsvarsspill og bommer på alt vi prøver framover. Da blir det sånn til slutt mot Runar.

Ingen av de andre lagene spiller denne helgen, det betyr at Nøtterøy fortsatt innehar tabelltoppen – riktignok med én kamp mer spilt enn konkurrentene Sandnes og Sandefjord Håndball som følger poenget bak.

Fire lag kjemper om opprykk

Tapet gjør også at Runar kun ligger to poeng bak. I stedet for å nærmest hekte av sandefjordingene, er de nå invitert rett inn i opprykkskampen igjen.

Werner Nordby mener laget ikke bør tenke for mye på forestillingen i Runarhallen.

– Jeg tenker at dette er et arbeidsuhell. Vi vet vi har et mye høyere nivå enn det vi viser i dag, og vi ligger på toppen av tabellen, sier han.

– Hvordan kommer man seg etter et sånn tap, når man har hatt god flyt i så lang tid?

– Vi må bare finne tilbake til det vi har drevet med hele sesongen. Jeg tror ikke vi skal legge alt for mye i denne kampen her.

Kampfakta

Runar - Nøtterøy 33-21 (16-12)
1. divisjon menn
Runarhallen
Tilskuere: 295

Nøtterøy: Johan Bergqvist, Karl Henrik Stenkjær; Simen Kroken 4, Khaled Chentouth 10, Theodor Greger Jahnsen 1, Kristian Werner Nordby 1, Michael Jonassen 2, Gisli Thorisson, Trygve Trangerud, Jonas Aunvold, Jørgen Vasvik, Fabian Franzén 1, Jacob Weidemann 1, Njål Christensen 1, Trym Skoglund

Utvisninger: Runar 7x2 min, to røde kort, Nøtterøy 3x2 min