Slik ser loggen ut:

Tirsdag:

23. 45: Legger vekk Ipaden. Kryper under dyna. Setter vekkerklokken på 05.45.

Onsdag:

05.15: Våkner fordi jeg er tørst. Gidder ikke legge meg igjen. Får etter hvert selskap av toåringen ved frokostbordet. Alt ved det normale.

06:00: Vekker samboeren. Kjører i ørska til Gressbanen. Ikke ved det normale.

06.05: Kjører i ørska tilbake fordi jeg har glemt joggeskoene.

06.10-06.30: Angrer. Prøver å våkne.

06.30: Blodslitet er i gang

9 millioner sykler, én stiv kropp

Anledningen er at Nøtterøy-trener Johnny Jensen har beordret spillerne sine på Boot Camp klokken 06.30 hver onsdag. TB er der frivillig.

Det vil si, nesten frivillig.

En journalists barnslige sinn har spilt fornuften et puss. Utfordringen fra håndballgutta bare MÅ tas på strak arm, og nå er det ingen vei tilbake.

Det begynner med det som i teorien er rolig streching, men som i praksis ikke er særlig grasiøst med en stiv, 34 år gammel kropp.

Kennie Boysens korte tolkning av Katie Melua og Nine Million Bicycles løser om ikke annet opp stemningen.

Den onde sirkel

Instruktør Cecilie Christophersen jager oss i gang. 10 stasjoner, 45 sekunders arbeid og 15 sekunders hvile, tre ganger. Kjapt, effektivt og hardt.

Spensthoppene er verst, men de andre øvelsen gir ikke så verst effekt de heller. Sirkeltreningen har effekt utover det å våkne opp, både puls og muskler får kjørt seg.

Å jobbe i gruppe med andre vekker konkurranseinstinktet, det sitter lenger inne å sluntre unna.

Valen-parodi

Når det endelig har roet seg, får vi anledning til å prate litt. Nøtterøys Kristian Werner Nordby og Tarjei Hamborg havnet på gruppe med TBs utsendte. Vi deler litt erfaringer, og guttas første reaksjon gir assosiasjoner til Kristian Valens Nils Gunnar Lie-parodi.

– Det er fryktelig tidlig ...

Det er selvfølgelig fristende å spørre om det er «sånn trening ungdommen lika», men vi skjerper oss. I stedet tar spillerne ordet.

– Det er egentlig et sjokk helt til man kommer tilbake til garderoben. Da skjønner man at det er kjempebra trening, sier Hamborg.

– I forhold til styrkerommet blir det mer variert, og mer utholdende styrke, legger Werner Nordby til.

– Hvilke av stasjonene synes dere er verst? 

– Spensthopp er spensthopp ... Armhevinger ... Og boksingen er seig, mener de.

Journalisten er helt enig, med unntak av boksingen. Men her hører det med til historien at det høyst sannsynlig skyldes mangel på teknikk samt at han antakeligvis holdt igjen fordi han måtte delje løs på blondinen som ble med på gruppa.

Pusher hverandre

Johnny Jensen forteller at han har beordret spillerne sine opp for å trene noe helt annet enn de vanligvis gjør.

– I tillegg er det fint å trene sammen med andre. Man yter litt mer, presser seg litt ekstra, sier Nøtterøy-treneren.

Helt riktig. I salen er det nemlig også flere «vanlige» mosjonister. En av dem er Trine Tollan Foss som har vært med helt siden oppstarten tidlig i september.

– Det er nytt og spennende, med mye variasjon og trenere som er flinke til å motivere. En god start på dagen.

Instruktør og trener Cecilie Christophersen fra Stamina Hot er meget fornøyd med responsen på høstens nye treningsslager.

– Fra vi begynte har antallet økt for hver gang. Veldig gøy at Nøtterøy er med, det er motiverende for de andre å trene på det samme som toppidrettsutøvere. Det skaper ekstra trøkk, mener hun.