Håndballdronninga gir seg på toppnivå

DRONNINGA GIR SEG: Tonje Larsen i hvitt prøver her å stoppe Vipers' Jessy Kramer. Etter sesongen gir hun seg på toppnivå. Foto: Herman Folvik.

DRONNINGA GIR SEG: Tonje Larsen i hvitt prøver her å stoppe Vipers' Jessy Kramer. Etter sesongen gir hun seg på toppnivå. Foto: Herman Folvik.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tonje Larsens (40) dager i Larvik er snart historie. Tidenes norske håndballspiller fortsetter ikke på toppnivå neste sesong.

DEL

– Det er veldig gøy å være tilbake, men neste år blir det ikke noe mer. Da blir det kanskje bare litt som trim, sier Tonje Larsen til Tønsbergs Blad etter å ha knust Kristiansand Vipers 35-19.

Så du spiller ikke i Larvik neste sesong?

– Nei, det gjør jeg ikke. Da gir jeg meg, bekrefter den meritterte håndballspilleren.

Tidenes beste

Larsen er så merittert at hun kan kalle seg tidenes norske kvinnelige håndballspiller, som Aftenposten kåret hun til i 2013. Tønsberg-jenta har vunnet hele 47 titler til sammen i løpet av sin karriere, noe som må være i nærheten av en verdensrekord.

Og det kan fortsatt bli enda mer. Larvik er så godt som sikret seriemesterskapet i eliteserien for ellevte året på rad, og skal også ut i spennende Champions League-oppgjør denne våren. Det er nettopp i Champions League 40-åringen har hatt sin beste opplevelse på håndballbanen.

– Champions League-seieren i 2011 er det jeg kommer til å huske aller best, hvert fall med klubblag, sier Larsen som har 264 landskamper og 567 landslagsmål for Norge.

Nettopp tilbake

Forsvarssjefen kom akkurat tilbake på parketten, etter å ha vært ute i mammapermisjon. 18. januar spilte hun sin første kamp etter å ha vært utenfor håndballbanen i nærmere to år. Hvorfor ikke bare gi seg da, kan man undre seg?

– Det er så givende og gøy å spille håndball, at jeg nesten ikke klarer gi meg, forteller Larsen som trives som tobarnsmor.

Hun er fornøyd med å komme tilbake nok en gang, innrømmer den skadeutsatte spilleren.

I en alder av 40 år er jeg jo godt fornøyd med å klare det. Jeg håper jeg kan bidra og bli bedre utover våren. Jeg må takke Larvik som har gitt meg god tid.

Døpt til dronning

Det er lagvenninnene som har adlet Larsen til "dronning". De er imponert over at hun er tilbake i form etter fødsel nummer to.

– Det er jo imponerende. Man merker når hun er med. Hun inkluderer alle og forsterker forsvaret vårt. Tonje kunne nesten vært moren min, ler stjernespilleren Nora Mørk.

En annen rutinert stjerne, Karoline Dyhre Breivang, slenger seg på de store ordene fra Mørk. Dyhre Breivang, som også mener at Larsen er tidenes norske håndballspiller, vil vente å se om hun faktisk trapper ned.

– Hun er bare dronninga, det sier alt. Vi har ikke snakket noe om at hun skal gi seg. Selv om hun sier det, gjenstår det bare å se, smiler Breivang.

Trenerambisjoner

Mørk skjønner at Larsen ønsker å gi seg på toppnivå, men håper at hun fortsatt er i nærheten av laget etterpå.

Det er forståelig at Tonje vil gi seg nå, men jeg håper hun fortsatt blir å se rundt Larvik.

Kan hun bli trener?

Det tror jeg absolutt. Hun er en utrolig intelligent håndballperson.

Tonje Larsen har allerede begynt trenerkarrieren på Wang Tønsberg, sammen med Geir Erlandsen, Marinko Kurtovic og Johnny Jensen. Dronningen legger ikke skjul på at hun ønsker å bli topptrener.

– Jeg håper jeg har noe å bidra med. Jeg har veldig lyst til å bli trener og trives veldig godt med jobben jeg gjør på Wang. Å hjelpe til i Larvik er selvfølgelig interessant, men det vet jeg ikke ennå, sier Larsen, som er klar over at Larvik konkursstruet.

Ole Gustav Gjekstad, Larvik-trener ut sesongen, tror Tønsberg-jenta kan bli en god trener.

Det er jeg sikker på. Hun har mye å komme med, sier Gjekstad som ikke er overrasket over at Larsen gjorde comeback i vinter.

– Hun er jo bare 40, så det skulle jo bare mange. Man vet aldri med Tonje. I dag var hun en forsvarssjef, ler Gjekstad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags