Denne gangen er det gull som gjelder for Thea (23)

PAKKET OG KLAR: Thea Skoglund (23) gleder seg til gulljakt i årets Special Olympics.

PAKKET OG KLAR: Thea Skoglund (23) gleder seg til gulljakt i årets Special Olympics. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg går for gull denne gangen, sier Thea Skoglund (23), smiler bredt og får et klapp på skulderen av pappa Eirik. Eik-jenta er nå på plass i Østerrike for sitt andre Special Olympics.

DEL

For fire år siden kom hun hjem fra vinterlekene i Pyeongchang i Sør-Korea med en sølv om to bronse.

– Jeg har jo lyst til å gjøre det bedre nå, smiler Eik-jenta som representerer Vivil IL i Bærum og trener hver onsdag gjennom vinteren i Lommedalen. Thea er en av sju norske deltakere i alpint, men får ikke sjansen til å ta med seg like mange medaljer hjem som sist.

– Nei, de har endret reglene, slik at deltakerne må velge hvilke to grener de vil delta i. For Theas del betyr det at hun dropper super-G og satser på slalåm og storslalåm, forklarer Eirik Skoglund.

– Jeg gleder meg mest til slalåm, sier Thea Skoglund som trives med alpinvennene i Lommedalen.

Kvalifisering

Da vi besøkte henne på Eik var det pakking som sto på programmet. Hun har vært på plass i kjente Schladming siden tirsdag, og mandag er hun i gang med konkurranser.

Da er det først kvalifisering i storslalåm, tirsdag venter finaler. Onsdag er det kvalifisering i slalåm, torsdag finaler.

– Systemet er annerledes enn folk kjenner fra alpinmesterskap hvor alle konkurrerer mot alle. I Special Olympics sørger kvalifiseringen for at man møter noen på sitt nivå i finalene, forklarer Eirik Skoglund.

Les også: – Et veldig godt forbilde

Aktiv jente

Special Olympics var tidligere en frittstående organisasjon, men sorterer nå under Norges idrettsforbund. Konkurransene er de største psykisk utviklingshemmende kan delta i. Norge sender en tropp på 35 utøvere til lekene.

Ekstra stas var det med samling på Olympiatoppen, og alt utstyret utøverne fikk til reisen. Spesialsydde alpindresser fra Phenix, slik eliteutøverne har, har troppen aldri hatt tidligere.

Thea Skoglund er ei aktiv jente, og for to år siden deltok hun i kajakk i sommerlekene i Los Angeles. Hjemme i Tønsberg spiller hun håndball i TT på mandager, går på dans på tirsdager og fritidsklubben på torsdager – i tillegg til alpint onsdager.

– Jeg liker å være aktiv, sier Thea som jobber på Manus Gavemakeri fire dager i uka i tillegg til en skoledag på voksenopplæringen.

Glad i ski

Thea Skoglund har trent i Vivil de sju siste årene. Men ski har hun stått på så lenge både hun og faren kan huske.

– Jeg er født med ski på beina, smiler Thea Skoglund. Han var tidlig med familien i bakkene, og har alltid kost seg med slalåm. Og turen til Østerrike nå er langt fra hennes første.

Tidligere har hun vært i St. Anton, Ischgl og Sölden. Men da har det bære vært ferie. Nå er det konkurranser.'

- Jeg gleder meg til det, sier Thea Skoglund.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags