– Vi er noen engasjerte folk som gjerne vil bli kjent med flere som er engasjerte, sier Torgeir Hamborg.Han er leder i styret for Nøtterøy Håndballs nystartede supporterklubb. Målet er, ikke helt uventet, å skape større stemning på kampene.

– Vi skulle gjerne hatt litt mer temperatur. Det hadde vært gull om folk tør å gi litt mer av seg selv, sier Hamborg.

Mer enn klapping

Om man ser kamper fra mellom- eller Øst-Europa ser man fort at tribunekulturen i Norge henger litt etter. Slike tilstander blir det neppe i Nøtterøyhallen med det første, men et sted må man begynne.

– Det er jo noe helt annet i utlandet. Vi nordmenn er nok nødt til å være flere for å tørre å lage stemning. Målet vårt er å ta det et hakk videre fra klappingen, tilskuere bør også være bidragsytere for å lage show.

Og nettopp derfor er vervekampanjen i gang med full styrke.

– Vi kommer til å markedsføre oss både på hjemme og bortekampene. Jeg tror ikke det er urealistisk å håpe på at vi blir over hundre, sier supporterlederen.

VIDEO: Nøtterøy – og Tønsbergs Blad – ble sparket opp av senga

Vil lære av motstander

Allerede førstkommende søndag reiser 30 supportere med spillerbussen til bortekampen mot Arendal. En motstander som virkelig har klart å mobilisere supporterne, og som Nøtterøy akter å lære av.

– De har fått 300 medlemmer på halvannet år så det er klart de gjør noe riktig. Jeg kommer til å snakke med supporterlederen der nede før kampen, sier Hamborg.

Etter hvert er planen at det skal settes opp egne supporterbusser til bortekampene, og heiagjengen vil naturligvis få faste plasser sammen når Nøtterøy spiller hjemme.

– Vi skal hjelpe klubben, og ikke minst gi spillerne støtte uansett hvordan det går.

LES OGSÅ: Hadde matchball – men misset (Tb+)

Navnekonkurranse

Navnet på supporterklubben er ikke bestemt ennå, og her har du som leser og/eller supporter muligheten til å påvirke.

Først gjennom å sende inn forslag på navn til [email protected], deretter ved å stemme på tb.no. Navnet vil offentliggjøres i forbindelse med hjemmekampen mot Fyllingen søndag 15. desember.

To forslag har supporterklubben allerede kommet opp med selv, et som spiller på den åttende spilleren og et som samsvarer med landskapet på Nøtterøy.

– Vi har diskutert både «Åtteren» og «Svaberget», men det er bare morsomt om vi får inn flere forslag, sier supporterlederen.

LES OGSÅ: To brødre som ikke er brødre (Tb+)

Får støtte fra klubben

Nøtterøy Håndball er svært takknemlig for bidraget fra supporterne.

– Vi har lenge hatt et sterkt ønske om å danne en supportergruppe, men har hatt mangel på ressurser til å gjennomføre det, sier markedssjef Astrid-Marie Nygård.

Hun forteller at oppstarten av supportergruppen skjedde i regi av Norsk Topphåndball da de arrangerte «Tøff med ball – håndballuka», hvor det å danne en supporter gruppe var ett av flere obligatoriske punkter i gjennomføringen av håndballuka.

Felles mål

– Dette har resultert i et supporterstyre med seks pågangsdrivere som skal jobbe mot et felles mål, å skape best mulig stemning på tribunen, både på hjemme- og bortekamper. Supportergruppen skal også bidra til at publikum vil føle en ekstra tilhørighet til klubben og laget, sier Nygård.

Hun mener en supporter- gruppe har stor betydning både for spillerne og klubben.

Ekstra energi

– Det gir ekstra energi for spillerne som skal gjøre jobben på banen og publikum vil mest sannsynlig gå hjem med en skikkelig «godfølelse» etter å ha blitt underholdt både på og utenfor banen. Vi har tro på at en supporter gruppe vil engasjere og glede publikum. Noe som igjen vil resultere i flere på tribunen, sier markedssjefen.