Gå til sidens hovedinnhold

Friidrettsforbundet vil stanse Holmestrand maraton

Artikkelen er over 8 år gammel

HOLMESTRAND: Friidrettsforbundet mener maratonløpet Tomas Pinås arrangerer til inntekt for kreftsaken er ulovlig.

Tomas Pinås arrangerer maraton til inntekt for kreftsaken på privat initiativ. Det mener Friidrettsforbundet er ulovlig, og krever at løpet blir arrangert gjennom dem, skriver NRK.

– Her er det noen som vil melke løpebølgen vi er inne i og skattlegge den. Jeg synes det er utidig og kommer ikke til å rette meg etter kravene, sier Tomas Pinås til NRK.no.

NRK skriver at det i forrige uke ble kjent at Friidrettsforbundet ønsker å innføre en ekstraavgift fra mosjonsløp som skal gå til forbundet. Fra 2014 må alle ikke-medlemmer betale 20 prosent mer i startkontingent (maks 100 kroner) per løp man deltar i. Forbundet har tidligere uttalt at denne mosjonsutgiften skal gå til arrangementsutvikling og forsikring.

(TB+) LES OGSÅ: Mil etter mil

I to år har Pinås arrangert maraton i Holmestrand som privatperson, og sist søndag deltok 1.500 løpere i maratonen. Friidrettsforbundet mener imidlertid de har enerett på å arrangere maraton, og at alle slike løp må legges under deres organisasjon.

– Det står indirekte i lovverket til Norges Idrettsforbund at maraton er en friidrettsøvelse, og det har norsk idrett rettighetene til å arrangere. Det må i alle fall skje i samarbeid med idretten. Altså at maratonen blir arrangert gjennom en friidrettsklubb, sier Jan Olav Hay, kretsleder i Vestfold Friidrettskrets til NRK.

Han får støtte fra friidrettspresident Svein Arne Hansen.

– Vi er veldig imot at private arrangører lager idrettsarrangement. Det skal holdes innen idretten, sier Hansen til kanalen.

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner avviser at Friidrettsforbundet har rett til å nekte Pinås å arrangere mosjonsløp.

– Nei da, han kan arrangere hva han vil. Det er ikke noe forbud mot å lage idrettsarrangementer i norsk lov. Den eneste sanksjonsmuligheten Friidrettsforbundet har, er å gi startnekt i deres løp til de som har deltatt i private løp, fastslår han overfor NRK.

Kommentarer til denne saken