Høy stjernefaktor

20 METER:  Pontus Björn fra Sverige prøvekjørte den 20 meter brede skateboardrampen til Tjøme Skateklubb. Lørdag ettermiddag blir det skategalla her. Alle Foto: Sven-Erik Syrstad

20 METER: Pontus Björn fra Sverige prøvekjørte den 20 meter brede skateboardrampen til Tjøme Skateklubb. Lørdag ettermiddag blir det skategalla her. Alle Foto: Sven-Erik Syrstad

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

TJØME: Det er duket for halsbrekkende svev når X-Games-stjerner innvier Tjømes gigantiske skaterampe lørdag.

DEL

 – Dette er ekstremsport!

Jan Thomas Låhne, leder i Tjøme Skateklubb, kikker oppover den nye vertrampen som ruver over skateanlegget på Haugsjordet. Lengden er doblet til 20 meter – og den rager 4,15-4,20 meter i været. Det gjør at de tøffeste gutta svever himmelhøyt når de drar på.

– Jeg vil anslå at de når 7–8 meters høyde, sier Låhne.

Lørdag er de aller beste gutta i vertskating på plass når Tjøme Skateklubb inviterer til gratis åpningsshow. For det er litt av en gjeng arrangørene har lokket til sommerøya for å innvie Europas nest bredeste vertramp.

– Vi snakker om X-Games-medaljører, samt de beste vertskaterne fra Norge, Sverige, England, Brasil, Cuba og USA, sier Låhne og dropper navn som Paul-Luc Rochetti, Jocke Olsson, Jimmy Wilkins og våre egne Espen Røed og Adil Dyani. For å nevne noen.

Skateboardrampen virker tydeligvis fristende for utøvere fra fjern og nær.

– En så stor vert utendørs er sjelden, sier Låhne.

– Den er ganske lokkende for utøverne, sier Carl Benny Håkegård, parkutvikler i klubben.

Skryt fra Hatlem

Da Tønsbergs Blad var innom, testet 15 år gamle Mats Hatlem rampen. Stortalentet, som ruller bedre enn de aller fleste i landet, er full av lovord om anlegget.

– Det er fantastisk flott her. Jeg bor i Oslo, men kommer ofte hit for å skate. Jeg tror den nye verten kommer til å trekke enda flere hit. Slike anlegg har mye å si for rekrutteringen til sporten, sier Hatlem.

De driftige folkene i Tjøme Skateklubb har også snekret en tribune som står klar til skateshowet lørdag. Eneste de ikke rår over er været. Skating i loddrette vegger krever tørre forhold.

– Søndag er reservedag. Men så langt lover værmeldingen godt, sier Låhne.

Skateskole

Skateklubben har lagt showet i etterkant av åpningen av nasjonalparken på Verdens Ende. Tidligere på dagen inviterer de alle som har lyst til gratis skateskole. Og ifølge Låhne er det mange potensielle skatere der ute.

Ferske tall forteller at 70.000 husstander i Norge har et rullebrett, sier han.

50 barn og voksne kommer for å lære mer lørdag. Og kanskje bli bitt av basillen. Dyrt er det i hvert fall ikke å drive med skating.

Utstyrshysteri liker vi ikke. For 1.000 kroner får du bra nok utstyr – og så ligger skateparken her til fri bruk. Det gjør at alle har en mulighet til å delta, sier Låhne.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags