Det er bare å glede seg. Sportsåret 2018 er spekket med høydepunkter.

SOMMERHYGGE: Det er bare å booke sommerferien allerede. Fra 14. juni til 15. juli spiller Linoel Messi og de andre stjernene fotball-VM i Russland.

SOMMERHYGGE: Det er bare å booke sommerferien allerede. Fra 14. juni til 15. juli spiller Linoel Messi og de andre stjernene fotball-VM i Russland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er bare å krysse av i kalenderen. Idrettsåret 2018 blir en fest med vinter-OL og fotball-VM som de to største godbitene.

DEL

Håndball-EM i januar, vinter-OL i februar, fotball-VM i juni/juli og friidretts-EM i august. Sportshøydepunktene kommer på rekke og rad i det nye året.

2017 vil bli husket for Norges storeslem på kvinnesiden under Falun-VM, håndballguttas sensasjonelle VM-sølv og ikke minst Karsten Warholms inntog på den internasjonale scenen med VM-gull på 400 meter hekk i London.

Nytt håndball-under?

Nå som vi har bikket over i 2018 er det nye medaljemuligheter for Friidretts-Norges «wonderboy». Men først skal håndballgutta, anført av den unge stjernen Sander Sagosen, på ny medaljejakt.

Håndball-EM spilles i Kroatia fra 12. til 28. januar. Norge møter VM-finalemotstander Frankrike allerede i gruppespillet, i tillegg til Østerrike og Hviterussland. Sagosen og co. ble folkeyndlinger under ferden mot VM-finalen og kan slå fra seg i Kroatia også.

Knappe to uker etter at håndballgutta har reist hjem til sine respektive klubber, toger vinterolympierne inn i Sør-Korea for det som vil bli en skikkelig godbit sett med norske øyne. Fra 9. til 25. februar skal Norge forsøke å forsvare sin posisjon som en av bautaene i vinteridretten.

MEDALJE I SIKTE? Sander Sagosen og de norske håndballgutta skal ut i EM allerede fra 12. januar.

MEDALJE I SIKTE? Sander Sagosen og de norske håndballgutta skal ut i EM allerede fra 12. januar. Foto:

Kun utestengte Russland har flere gull i vinter-OL-sammenheng. Og med russerne ute av bildet kan Norge legge på så mange gull i samlingen (nå 118) at nasjonen til slutt topper statistikken.

Fotball-magi

Etter at vinter-OL er unnagjort begynner Paralympics samme sted. Birgit Skarstein og co. skal kjempe om edelt metall fra 9. til 18. mars.

I mai kan vi vente oss hockeyfeber i Norge. De norske ishockeyherrene reiser til danske Herning og skal spille fra 5. mai i vertsnasjonens gruppe. Sveriges gruppe spiller sine kamper i København.

For fotballelskerne kommer det største høydepunktet på sommeren. Fotball-VM er det mest populære idrettsarrangementet i verden, og selv om Norge nok en gang glimrer med sitt fravær, er det nok av stjerner som barker sammen i Russland fra 14. juni til 15. juli. Island VM-debuterer i mesterskapet som inneholder verdensstjerner som Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugal), Neymar (Brasil), Toni Kroos (Tyskland), Sergio Ramos (Spania) og Harry Kane (England).

Med norske øyne er Åge Hareides Danmark verdt å følge med på, i tillegg til vårt andre naboland Sverige.

Nytt Warholm-gull?

Samtidig som sluttspillet nærmer seg slutten i Russland, starter den 105. utgaven av Tour de France. Rittet starter 7. juli i Noirmoutier-en-l'Île, og avsluttes 29. juli i paradegaten Champs-Élysées i Paris. Lagene får kun starte med åtte ryttere hver i 2018, men Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen vil uansett ha lederroller i sine lag.

GULLGUTTEN: Klarer Karsten Warholm å gjenta bragden fra 400 meter hekk i London 2017?

GULLGUTTEN: Klarer Karsten Warholm å gjenta bragden fra 400 meter hekk i London 2017? Foto:

I august får vi svaret på om Friidretts-Norge kan toppe prestasjonene i VM. Karsten Warholm får sjansen til å befeste sin posisjon som bestemann på 400 meter hekk under EM i Berlin. Mesterskapet arrangeres fra 7. til 12. august.

Filip Ingebrigtsen får også muligheten til å forsvare sitt sensasjonelle EM-gull på 1500 meter. Berlin-EM inngår for øvrig i en større serie med europamesterskap, hvor også sykling, vannsport, turn, roing og triatlon er med. Alt som ikke er friidrett arrangeres i Glasgow i Skottland. Kristoff er regjerende EM-landeveismester.

Håndballjentene på revansjejakt

I september skal Innsbruck forsøke å overgå sykkelfesten i Bergen når østerrikerne byr på sykkel-VM. Mesterskapet arrangeres fra 22. til 30. september, men løypa er ikke veldig innbydende for de norske håpene. Arrangøren har lansert en idé om en løype med 5000 høydemeter og ønsker at det skal bli et av de hardeste mesterskapene gjennom historien.

Magnus Carlsen skal ut i ny VM-tittelkamp i starten av november. Hvem som skal prøve å vippe den regjerende mesteren av tronen, blir klart i en kandidatturnering til våren. VM-partiene spilles fra 9. til 28. november.

Forutsatt at Norges håndballjenter gjør jobben i de resterende EM-kvalifiseringskampene vil de få muligheten til å revansjere VM-tapet i Tyskland mot Frankrike, på de franske jentenes hjemmebane i november. Håndball-EM 2018 for kvinner spilles fra 29. november til 16. desember. De norske jentene er regjerende mestere og kan sette kronen på verket på det som ser ut til å bli et flott norsk idrettsår.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags