Fredrik skal hjelpe Re og Tønsberg på vei

FOREDRAR: Daglig leder Fredrik Aukland ved Wang Toppidrett i Tønsberg vil snakke om hva som skaper gode idrettsmiljø.

FOREDRAR: Daglig leder Fredrik Aukland ved Wang Toppidrett i Tønsberg vil snakke om hva som skaper gode idrettsmiljø. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tønsberg og Re blir én kommune 1. januar 2020. Torsdag kveld peker Fredrik Aukland ut veier videre for idretten i storkommunen.

DEL

«Hva skaper gode idrettsmiljø og god kultur for fysisk aktivitet?» er tittelen på Auklands innlegg når Re og Tønsberg kommuner inviterer idretten til Våle samfunnshus.

Aukland, som er daglig leder ved Wang Tønsberg, ekspertkommentator på NRK og tidligere langrennstrener, har det som må sies å kunne være solid bakgrunn for egne meninger.

En av tre engasjert

Den nye kommunen får totalt 18.016 innbyggere (Re 3.960/Tønsberg 14.056) som er aktive i ulike idrettslag, viser idrettsregistreringen 1. januar 2016. Med 51.637 innbyggere (per 2016) betyr det at en tredel av befolkningen er engasjert i idretten. Totalt får storkommunen 273 idrettsanlegg.

Magnus C. Martin, virksomhetsleder for kultur, idrett og folkehelse og idrettsrådsgiver Anders Nygaard i Tønsberg kommune håper møtet vil være med på å skape økt begeistring og engasjement for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet i den nye kommunen.

Hva skal prege kommunen?

– Vi beveger oss stadig mer enn tidligere som voksen, men det motvirker dessverre ikke all den stillesittingen vi gjør til daglig. Sammen med Re blir det spennende å se hvordan vi kan koble dette ytterligere sammen slik at vi kan være med på å motvirke den trenden, sier Martin.

Hovedtemaet for møtet er «Hva bør prege den nye kommunens idrettspolitikk?". Møtet er det siste av flere temamøter innen ulike politikkområder som avvikles denne våren. Arrangørene håper å få innspill fra idretten selv under møtet, og håper så mange som mulig tar turen til Våle denne torsdagskvelden.

Åpent for alle

– Møtet er åpent for alle interesserte. Idrettsforeninger i Re og Tønsberg kommuner inviteres spesielt. Det er ingen påmelding til temamøtet, opplyser Nygaard.

Det gjør Re-ordfører Thorvald Hillestad. Han skal innlede møtet og orientere om sammenslåingsprosessen. Deretter skal Taran Abrahamsen, nyvalgt leder i Tønsberg idrettsråd presentere idrettsrådets rolle og tanker, før Aukland og til slutt de frammøtte slipper til.

Det er Re kommune ved rådmann Trond Wifstad som står som arrangør mens Nygaard bistår.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags