Her er det gratis is til alle barn: – Hallen er blitt fantastisk

MÅLBEVISST: Tarjei Angell (høyre) og de andre trenerne er kreative når de hjelper Johannes (4), Sofie (3) og Sara (4) på sin aller første istrening.

MÅLBEVISST: Tarjei Angell (høyre) og de andre trenerne er kreative når de hjelper Johannes (4), Sofie (3) og Sara (4) på sin aller første istrening. Foto:

For andre året på rad drar Tønsberg Vikings i gang hockeyskolen som ikke koster noen ting.

DEL

- Det viktigste laget i hele klubben, sier A-trener Andreas Toft om den unge gjengen som tar sine første skritt og skøyteskjær på glattisen.

Han var sammen med flere av spillerne på klubbens 1.-divisjonslag til stede på den aller første økten i denne sesongens hockeyskole. Normalt har det vært oppstart etter høstferien, men nå har klubben måttet vente på åpningen av den nye og oppgraderte ishallen. Men det har vært verdt ventingen, for nå er det enda hyggeligere å vente på nye barn og foreldrene deres.

EKSPERTHJELP: A-lagsspillerne, her representert ved Jens Pedersen, Håkon Kvernberg og Daniel Losnedal, stiller opp for de alle minste i klubben.

EKSPERTHJELP: A-lagsspillerne, her representert ved Jens Pedersen, Håkon Kvernberg og Daniel Losnedal, stiller opp for de alle minste i klubben. Foto:

Bedre, varmere, finere

– Dette er en helt annen verden, det er blitt en fantastisk hall. Foruten ny kafeteria og finere garderober er det mye varmere og tørrere luft i hallen nå etter at ventilasjonsanlegget ble skiftet ut, sier Tarjei Angell.

Han er trener på hockeyskolen, og legger ikke skjul på at denne er et svært viktig ledd i å rekruttere flere spillere inn til klubben og hockeysporten.

– Vi er avhengig av rekruttering, og vi ser at det for mange er en naturlig vei inn til U8 og etter hvert U10-lagene våre. Alle spillerne der startet her en gang.

KLAR!: - Jeg gleder meg veldig!, sa fire år gamle Erlend Våge Håland rett før han skulle ut på isen og hockeyskole.

KLAR!: - Jeg gleder meg veldig!, sa fire år gamle Erlend Våge Håland rett før han skulle ut på isen og hockeyskole. Foto:

Lek og generelle skøyteferdigheter

Hockeyskolen er for alle barn fra 3 år og oppover, hver torsdag klokken 17.45. fram til etter vinterferien. Ingen forpliktelser og ingen kostnader, for dette er en av få skøyteskoler/hockeyskoler som er helt gratis. Det eneste man trenger er skøyter og hjelm, resten fikser klubben.

– Jeg vet ikke om andre som har et slikt tilbud helt gratis. Vi har hatt mellom 60 og 80 innom de siste årene, og håper selvfølgelig på enda flere i år, sier sportslig leder Kristian Giæver.

Han forteller at fokuset er på lek og generelle skøyteferdigheter, hvor alle får god tid til å lære og mestre.

– Vi tilpasser etter barnas naturlige progresjon. Grunnleggende ferdigheter først, og så kan man lære spillet om man ønsker det. Uansett tenker vi at dette er noe man får brukt for og glede av senere i livet, akkurat som å gå på ski eller sykle.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags