Vikings-kapteinen stikker til Stjernen

FORLATER TØNSBERG: Vikings-kaptein Jonas Gabrielsen returnerer til Stjernen kommende sesong. Til venstre står sportslig leder, Roar Berg. Foto: Anne Charlotte Schjøll

FORLATER TØNSBERG: Vikings-kaptein Jonas Gabrielsen returnerer til Stjernen kommende sesong. Til venstre står sportslig leder, Roar Berg. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TØNSBERG: Jonas Gabrielsen returnerer til Stjernen neste sesong. Dermed er jakten på en ny Vikings-kaptein i gang.

DEL

Gabrielsen kom til Tønsberg før forrige sesong, og ble av mange omtalt som «1. divisjons viktigste signering». Nå er det klart at den råsterke backen returnerer til Get-ligaen og gamleklubben Stjernen.

Del på Facebook

– Ikke helt overraskende, skal vi tro sportslig leder i Vikings, Roar Berg.

Klausul

I et intervju med Fredriksstad Blad tidligere i vinter, uttalte Gabrielsen at han «snakket med både Tønsberg og Stjernen», men at han «ønsket å spille i eliteserien igjen».

– Dette var vi klar over, sier Berg.

– Når Jonas kom til oss i fjor, var det med en helt klar ambisjon om å returnere til øverste nivå. Etter et opphold fra hockeyen, trengte Jonas en sesong på å bygge seg opp igjen til Get-nivå. Avtalen med Vikings var han skulle hjelpe oss inneværende sesong, og deretter ta en evaluering ut ifra tabellsituasjonen, sier Berg.

Les alt om Tønsberg Vikings her.

Dialog

Han innrømmer imidlertid at han har vært i en dialog med Gabrielsen om å fortsette i 1. divisjon.

– Men da han fikk tilbud fra Stjernen, så ønsket han å prøve det. Det er med vår velsignelse at han drar, i og med at det var lagt inn i de klausulene vi hadde. Det har vært en ryddig prosess, forklarer den sportslige lederen.

LES OGSÅ: Henric Nordin fortsetter

Kapteinsjakt

Jonas Gabrielsen har vært Vikings kaptein i jubelsesongen som til slutt endte med kvalifisering til eliteserien.

– Han har tatt ansvar som kaptein, og det var noe av det vi ønsket med Jonas. Han var det eldste og mest erfarne spilleren på laget, og han har bidratt med gode og profesjonelle holdninger.

Hvem som nå skal fylle Gabrielsens skøyter er fortsatt usikkert.

– Det er trenerteamet som plukker kapteinen. Men vi velger selvfølgelig en som har tillit i spillergruppa.

Foruten Gabrielsen, har Gerhard Nilsen, Christoffer Westreng og Petter Knutsen fungert som assisterende kapteiner.

– De tre har gjort en svært god jobb i sesongen, men det er også flere som har meldt seg på i kampen om kapteinsrollen. Det er mange som har vokst mye i løpet av sesongen, så det blir spennende å se hvem som blir valgt til slutt, sier Berg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags