– Alle er overrasket over hvor gode vi er

TESTET PIZZA: Tønsbergs Blad spiste pizzalunsj sammen med Vikings’ amerikaner Ross Ring-Jarvi i går, og det var selvfølgelig naturlig å teste pizzaene til lagkameratene Andreas Liljedal og David Hallström. Ring-Jarvi fant det vanskelig å kåre en vinner, men antok at Liljedal ville blitt mest skuffet om pizzaen hans ikke hadde falt i smak. Foto: Anne Charlotte Schjøll

TESTET PIZZA: Tønsbergs Blad spiste pizzalunsj sammen med Vikings’ amerikaner Ross Ring-Jarvi i går, og det var selvfølgelig naturlig å teste pizzaene til lagkameratene Andreas Liljedal og David Hallström. Ring-Jarvi fant det vanskelig å kåre en vinner, men antok at Liljedal ville blitt mest skuffet om pizzaen hans ikke hadde falt i smak. Foto: Anne Charlotte Schjøll Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

TØNSBERG: Han er godt i gang i Tønsberg Vikings, men Ross Ring-Jarvi jobber fremdeles hardt med å finne ut hva han skal bruke fritiden sin på.

DEL

I Tønsberg Vikings har han vært tidlig ute med å markere seg på isen. Bare Jonas Kapla har bidratt med flere målpoeng enn Ring-Jarvi. Men når han ikke er på trening eller spiller match, trøbler han med å finne noe å ta seg til.

– Jeg skulle gjerne hatt en jobb ved siden av, men jeg har fremdeles ikke fått i orden en arbeidstillatelse utover den midlertidige jeg har for å spille i Vikings, forteller han.

Opplevelser i kjelleren

Ring-Jarvi er utdannet ingeniør fra USA, og sier han gjerne kunne undervist i fysikk ved en internasjonal skole for eksempel.

Men inntil arbeidstillatelsen er i orden blir det mye TV-titting, ifølge ham selv. Han har foreløpig ikke vært på kino siden han flyttet til byen, hvilket er noe snodig da han bor i leilighet på toppen av Kilden opplevelsessenter.

Der bor han for øvrig sammen med lagkameratene Andreas Liljedal og Patrick Eriksson.

– Men jeg har spilt bowling en gang, da, sier han.

Han forteller at han aldri vært så langt unna hjemmet før, og det er an massiv forandring for ham.

– Alt er nytt og annerledes, og jeg skjønner jo ikke norsk. Men hockeyen er den samme, og klubben og spillerne har vært ekstremt snille mot meg.

Født med skøyter på beina

Amerikaneren har vokst opp i Anoka utenfor Minneapolis i staten Minnesota. Og han kan ikke huske hvordan han lærte å gå på skøyter.

– Jeg har sett bilder av meg selv som baby – med skøyter på beina, sier han.

– Og både moren og bestemoren min spiller hockey. Ja, det er sant. Bestemor spilte til hun ble 83 år gammel. Snart kommer de over på besøk, forresten.

Navnet Ring kommer fra moren, mens Jarvi er fra den hundre prosent finske faren.

– Og av en eller annen grunn satte de en bindestrek mellom, sier Vikings-løperen.

Han forteller at det var en norsk kamerat fra college i USA som langt på vei fikset overgangen til Tønsberg Vikings.

– Jeg så på det å komme her og tjene litt på hockey som en fin mulighet. Men jeg får ikke et tonn med penger for dette, altså.

Overrasket over starten

Nå er sesongen i gang, og i morgen spilles femte runde borte mot Vålerenga. Ring-Jarvi er godt fornøyd med Vikings’ sesongstart.

– Jeg tror både vi spillere og apparatet rundt er overrasket over hvor bra vi har startet. Og jeg er selvfølgelig veldig glad for det. Selv om vi tapte 9–1 for Lørenskog hadde vi en bedre skuddstatistikk, og noe slikt har jeg aldri vært med på før. Det er jo temmelig spesielt at den beste spilleren på et lag som vinner 9–1 er keeperen, påpeker Ring-Jarvi.

– Vi har mange gode spillere i laget, så det er egentlig rart at bookmakerne trodde vi skulle gjøre det så dårlig.

Han trekker spesielt fram Rasmus Stenebråten i mål, Jonas Kaplas pasninger og Patrick Erikssons skudd. «Unbelievable,» kaller han dem.

– I morgen møter vi Vålerenga, og dem har vi jo slått før – to ganger. Men de er veldig dyktige, så vi må være ekstremt gode i forsvar og fortsette å jobbe knallhardt hvis vi skal klare å ta poeng fra dem.

– Nyttig tilvekst

Vikings-trener Rune Gulliksen er enig i at hardt arbeid nok en gang er nøkkelen.

– Tøffere oppgave får man ikke. Vålerenga er ubeseiret og har i tillegg fått forsterkninger underveis. Dette blir tøft for oss, sier han.

– Hva betyr Ross Ring-Jarvi for laget?

– Han betyr mye. En ærlig, hardtarbeidende spiller som er godt trent. Absolutt en nyttig tilvekst, sier Gulliksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags