Gå til sidens hovedinnhold

– Det blir ingen kjøpefest

Artikkelen er over 4 år gammel

Tønsbergs ishockeyhelter kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret seg opprykk til 1. divisjon. Der har de lyst til å bli en stund.

Helgen ble en eneste lang fest for de hockeyfrelste i Tønsberg by. Fredag leverte iskrigerne et formidabelt vorspiel mot Moss og skaffet seg selv et strålende utgangspunkt for resten av festen med 3-1-seier. Da så Gjøvik vant 1–0 over Moss lørdag ettermiddag, kunne Tønsberg-spillerne feire opprykket allerede før siste kamp var spilt.

LES OGSÅ: Her slipper de jubelen løs 

Den avsluttende kvalikkampen mellom Tønsberg og Gjøvik kunne blitt en kjedelig søndagstur med to lag som allerede var klare for neste sesongs 1. divisjon. Slik ble det ikke. De to lagene underholdt publikum på ypperste vis – og hjemmefansen fikk et perfekt punktum på helgefesten da Tønsberg vendte 1–2 til 4-2-seier i siste periode.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN!

– En annen hverdag

I feststemningen i Tønsberg ishall var det også en edruelighet i forhold til hva som nå venter.

Kvalik til 1. divisjon

Moss - Tønsberg 1-3

Gjøvik - Moss 1-0

Tønsberg - Gjøvik 4-2

Tønsberg og Gjøvik spiller i 1. divisjon 2017/18, mens Moss må ned i 2. divisjon.

– Vi skal nyte øyeblikket, ta litt fri, og så begynner jobben igjen, sier Andreas Toft.

Treneren er klar over at den jobben ikke er av det enkle slaget nå som terminlisten kommer til bestå av lag fra 1. divisjon neste sesong.

– Det blir en annen hverdag, med enda tøffere krav. Vi så det jo nå i kvaliken, hvor vi virkelig må krige mot dem som var de to dårligste lagene i 1. divisjon i år. Neste sesong kan vi vente oss 36 sånne kamper, sier han.

LES OGSÅ: Nå er kompisgjengen klar for eksamen 

Maner til nøkternhet

I år har «nye» Tønsberg bestått av mange lokale unggutter. Klubben er klar på at de skal investere i de spillerne man allerede har. Et halvt år etter at elitesatsingen Vikings gikk konkurs har man lært en lekse.

– Det blir ingen kjøpefest neste sesong, det er det ikke penger til. Alle som har vært med på å spille oss opp fra 2. divisjon vil få en ærlig sjanse til å vise at de holder mål i 1. divisjon. Noen navn har vi på blokka, men utgangspunktet er den stallen vi har. Selvfølgelig må vi være enda strengere med hensyn til treningsmengde og kvalitet, men heldigvis er de fleste positive til å fortsette, sier Toft.

LES OGSÅ: Alle elsker «Rambo» 

Det er han selv også, svensken forteller at han skal i samtaler med klubben de nærmeste dagene.

– Jeg har lyst til å fortsette, særlig med det nye styret som er i klubben nå. De har peiling på det de driver med, de stresser ikke og bruker ikke et øre mer enn de har råd til. Den kompetansen og kontinuiteten trenger klubben nå, mener Toft.

Poengkongen blir

Landsmann Anton Persson, den desiderte poengkongen i årets 2. divisjon og en svært viktig brikke i opprykket, har også gode nyheter til supporterne. Med jobb og bedre halvdel i Tønsberg har han flere grunner enn ishockey til å bli her.

LES OGSÅ: Drømmestart for Tønsberg: Stormer mot opprykk 

– Jeg stortrives og har etablert meg bra her. Det har vært gøy å være med på å kvalifisere oss opp fra 2. divisjon, og vi skal ikke bli noe bunnlag neste sesong, sier han.

Som en av de med rutine og erfaring fra høyere nivå er det ikke bare på isen han spiller en sentral rolle på et ungt lag.

– Det handler også om å bidra til skape en treningskultur som gjør at vi blir bedre, sier Persson.

Svensken er svært positiv til at stadig flere lokale unggutter slipper til og får sjansen.

– Vi er et ungt lag med masse potensial, i år var vi vel det yngste laget i 2. divisjon. Og selvfølgelig er det både bra og viktig for byen med lokale spiller. Jeg husker også hvordan det var i Brynäs og Sverige, publikum elsket jo de lokale talentene, sier han.

Veteranen tilbake

En av de lokale, som riktignok nå går mer under merkelappen «veteran» enn «talent» er Tor Sønju Bårnes. Som student på Politihøgskolen i Bodø har det blitt lite tide til annet enn noen kamper i opprykkssesongen, men Solvang-gutten varsler ny giv i 1. divisjon.

– Det har ikke blitt mange treninger i år nei, smiler han.

– Men neste år skal jeg ut i praksis her i Tønsberg, så jeg er klar for å være med på det som kreves videre, sier Bårnes.

Bildeserie

Tønsbergs hockeyhelter

 

Kommentarer til denne saken