Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestart for Tønsberg: Stormer mot opprykk

Artikkelen er over 4 år gammel

Sjelden har «hjemme bra, borte best» passet bedre enn for Tønsberg fredag kveld. Nå oser det av opprykk i Ishallen.

Selv om kampen gikk i Tønsberg Ishall stod Tønsberg formelt sett som bortelag, på grunn av formaliteter knyttet til at hvert av de tre lagene skal stå med en hjemmekamp hver, selv om de som i dette tilfellet har blitt enig om å spille alle kvalikkampene over èn helg i Tønsberg.

Fra start av var det imidlertid klart at det var slik bare slik på papiret, og på resultattavla. Tilskuerne levnet ingen tvil om hvem som var det egentlige hjemmelaget, og Tønsberg ved veteran Gerhard Egenes Nilsen sørget for at stemningen tok av allerede i åpningsminuttene.

For en veldig sjelden gangs skyld jublet publikum for en ledelse til «bortelaget». Sangstemmene fikk ytterligere kjørt seg da Kristoffer Karlsson doblet ledelsen snaue ti minutter senere.  De stilnet noe da Moss reduserte drøye tre minutter etter det igjen, akkurat da ting kunne tyde på at Tønsberg virkelig var i ferd med å tilrive seg overtaket.

Den neste perioden startet med stillingskrig, og den første halvdelen var jevn uten de altfor store hendelsene. De siste ti minuttene giret imidlertid Tønsberg opp, og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen. Dessverre klarte de ikke utnytte dem, særlig i minuttene med overtallsspill som ble stadig flere.

Mot slutten av fikk Tønsberg sjansen fem mot tre, men tross bombardement mot Moss-buret og at skuddstatistikken tilslutt talte sitt klare språk forble midtperioden målløs.

I den tredje og siste perioden var Moss i ferd med å kjempe seg tilbake inn i kampen, og både antall skudd og utvisningsminutter gjorde stemningen mer nervøs i Ishallen. Dette ble imidlertid avløst av en god blanding eufori og lettere da lagene, etter en noe tung Tønsberg-periode, hadde like mange mange på isen og Aleksander Strande økte ledelsen til 3-1. «Vill jubel» er ingen overdrivelse om man vil beskrive spillere og supportere da 48.31 var spilt denne fredagskvelden.

Tønsberg kontrollerte kampen ut, og gledesscenene etterpå var for en lagseier som betyr at sjansene for opprykk er meget gode. Utgangspunktet er enkelt; Moss MÅ slå Gjøvik etter 60 minutter, hvis ikke er Tønsberg klare for 1.divisjon. Om kampen mellom Tønsberg og Gjøvik søndag blir en thriller eller en showkamp avgjøres altså dagen før.

Er det rart Tønsberg-spillerne blir å se på tribunen i morgen?

– Det må vel være lov å si at vi heier på Gjøvik i den kampen, smiler trener Andreas Toft.

Målsscorer Aleksander Strande sier det slik:

– Om Gjøvik vinner den kampen og begge er klare kan det vel hende vi unner oss en felles feiring etterpå.

Kampprogrammet i kvaliken:

Fredag 10. mars: Moss - Tønsberg 19.00

Lørdag 11. mars: Gjøvik - Moss 15.00

Søndag 12. mars: Tønsberg - Gjøvik 14.00

De to beste spiller i 1. divisjon neste sesong.

Moss – Tønsberg OIK 1-3

Kvalifisering til 1.divisjon ishockey menn

Tønsberg Ishall

Tilskuere: 363

0-1 Gerhard Egenes Nilsen 3 (Thomas Solberg) 3.57

0-2 Kristoffer Karlsson (Fredrik Moger) 13.04

1-2 Ole Martin Engedahl Møller-Brynthe (Kevin Östh) 16.29

1-3 Aleksander Strande (Joakim Stadsvik) 48.31

Skudd: Moss 28 (15, 2,11) Tønsberg 34 (12, 15, 7)  

Utvisninger: Moss 26 (4,8, 14) Tønsberg 34 (6,4, 24)

Dommere: Anders Myhra Nordin og Olav Steen Brattbakk

 

Kommentarer til denne saken