Ishallen stengt etter nye problemer

MØRKT OG FUKTIG: Tønsberg Ishall er stengt for aktivitet ut uken etter at avfukteranlegget er defekt.

MØRKT OG FUKTIG: Tønsberg Ishall er stengt for aktivitet ut uken etter at avfukteranlegget er defekt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Tønsberg ishall er stengt etter problemer med avfukteranlegget. – Dette begynner å bli en parodi, sier ishockeytrener Andreas Toft.

DEL

– Nå begynner vi å bli jævlig irritert på alt surret. Det er ikke dette vi betaler hundretusenvis av kroner i leie hvert år for, sier Andreas Toft, trener for A-laget til Tønsberg og Omegn Ishockeyklubb.

Han fortviler over at ishallen er ubrukelig etter at hallens avfukteranlegg har sluttet å fungere.

– Det er bare å beklage til brukerne som blir berørt, men vi er nødt til å stenge hallen ut uken for å få orden på problemene, sier idrettsrådsgiver Anders Nygaard i Tønsberg kommune. Onsdag ettermiddag sendte kommunen ut en orientering til brukerne av hallen om situasjonen.

LES OGSÅ: Pusset opp for 3,6 millioner – så oppdaget de feilen ...

Issvuller

Etter at avfukteren i hallen sluttet å fungere drypper det vann ned på isflaten. Det lager issvuller på spilleflaten. Dessuten har det ført til kortslutning på flere av lysstoffrørene i taket.

– Det er helt mørkt her nå, sier Andreas Toft på telefon fra hallen onsdag ettermiddag.

(Saken fortsetter under bildet)

MISTER ISTID: Andreas Toft og Tønsberg Vikings går glipp av verdifull istid før sesongstarten i 1. divisjon.

MISTER ISTID: Andreas Toft og Tønsberg Vikings går glipp av verdifull istid før sesongstarten i 1. divisjon. Foto:

Problemene dukket opp bare en uke etter at ishallen ikke ble godkjent av Norges Ishockeyforbund på grunn av mangelfull oppmerking av spilleflaten.

– Dette begynner å bli en parodi, sier Andreas Toft.

Tønsbergs hockeylag er i full gang med forberedelsene til sesongstarten i 1. divisjon, men mister nå verdifull istid.

– Jeg blir veldig oppgitt, sier Toft.

Venter på deler

Etter det Tønsbergs Blad forstår var kommunen i ferd med å reparere deler av avfukteranlegget i forrige uke. Ifølge Anders Nygaard var de lovet nye deler før helgen, men disse lar fortsatt vente på seg.

– Vi har purret både mandag, tirsdag og onsdag. Nå er vi lovet at delene skal komme torsdag. I tillegg kommer vi til å sette inn et mobilt avfukteranlegg, sier Nygaard.

Arbeidet med å rette opp merkingen av ishockeybanen skulle også utføres denne uken.

– Det lar seg ikke gjøre i nåværende situasjon, siden det drypper fra taket og danner seg issvuller på banen.

LES OGSÅ: – Kapasiteten er helt sprengt

– Gammel hall

Kommunen overtok ansvaret for ishallen 1. januar 2016. Da hadde Stiftelsen Tønsberg ishall drevet hallen siden starten i desember 1995.

– Ishallen er gammel og det gjenspeiler seg i ulike problemer. Nå setter vi alt inn på å løse dette så fort som mulig, sier Nygaard.

Neste uke er det flere planlagte arrangementer i ishallen. Blant annet skal det være skøyte-disko for alle interesserte, mens Vikings skal spille treningskamper.

– Jeg skjønner at dette er veldig slitsomt for klubbene, og nå håper jeg inderlig at vi får løst dette raskt, sier Anders Nygaard.

BEKLAGER: - Jeg skjønner veldig godt at dette er veldig slitsomt for klubbene, sier idrettsrådgiver Anders Nygaard i Tønsberg kommune. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

BEKLAGER: - Jeg skjønner veldig godt at dette er veldig slitsomt for klubbene, sier idrettsrådgiver Anders Nygaard i Tønsberg kommune. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags