Gå til sidens hovedinnhold

Krav på 1,45 millioner i Vikings-boet

Artikkelen er over 5 år gammel

Spillerne får dekket feriepenger gjennom NAVs lønnsgaranti. Utover det er det ikke midler til å dekke noen av de øvrige kravene etter at styret ga opp Vikings elitesatsing i ishockey i august.

Dette framgår av konkursinnberetningen til Tønsberg tingrett. Bostyrer Gunnar Cramer antar at fortsatt bobehandling ikke vil avdekke ytterligere aktiva eller verdier, og anbefaler at bobehandlingen innstilles.

Samlede krav etter konkursen er på 1.457.687 kroner. Av dette utgjør feriepengekravet fra blant annet 22 spillere 290.139 kroner.

Tønsberg kommune hadde et krav på nesten 60.0000 kroner, Skatteetaten litt over 40.000. Utstyrsleverandører i Norge og Sverige hadde 170.000 kroner til gode.

Lånte 450.000 kroner

Den største posten var et lån fra en enkeltperson på over 450.000 kroner. Tønsbergs Blad har vært i kontakt med vedkommende, men han har ikke noe ønske om å kommentere saken.

– At konkursen rammer enkeltpersoner sånn, er blant det som gjør mest vondt, sier Kathrine Nerem.

Hun ble valgt til ny styreleder i Tønsberg og Omegn Ishockeyklubbs (TOIK) elitesatsing Viklings i mai. I august gikk et ekstraordinært årsmøte inn for å melde oppbud før ny sesong med spill i 1. divisjon startet.

– Dette viser jo hvordan vedkommende brant for klubben. Vedkommende er en av flere som har jobbet hardt, lagt ned mange timer og vist et brennende engasjement for ishockeyen lokalt. Da er det klart at det er tøft å ta den avgjørelsen vi tok. Men det var en riktig avgjørelse slik økonomien var, sier Nerem. Hun er nå tilbake som styremedlem i TOIK.

– Kravene er noe lavere enn dere antydet på det ekstraordinære årsmøtet?

– Ja, det stemmer. Ikke alle kreditorer har meldt inn sine krav når det ikke var aktiva i klubben. Men det dreier seg ikke om store beløp, så tallene fra bobehandlingen viser nok et korrekt bilde, sier Nerem.

Les også: Vikings konkurs med 1,6 millioner i ubetalte regninger

Underdekning

Bobehandlingen viste at Vikings hadde aktiva på 47.000 kroner. Dette fordelte seg på 13.000 kroner fra salg av utstyr til TOIK og 34.000 i bankinnskudd.

Les også: – Nå må klubben tørre å gi de unge talentene en sjanse 

Aktiva var ikke nok til å dekke bobehandlingen som beløp seg til over 82.000 kroner. Underdekningen gjøres opp gjennom 16.000 fra NAV lønnsgaranti og 7.000 fra Tønsberg tingrett.

– Det er viktig for rekrutteringen og miljøet med fortsatt satsing på et A-lag. Men det må helt klart være en annen satsing enn tidligere, oppsummerer Nerem.

Kommentarer til denne saken